Αρχική Νέα Τοπικά Πανελλαδική απεργία δημοσιογράφων σήμερα

Πανελλαδική απεργία δημοσιογράφων σήμερα

10


 Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν  μαζικά στην 24ωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει για σήμερα Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2005 όλες οι δημοσιογραφικές Ενώσεις της χώρας.
 
Όλοι οι εργαζόμενοι στον Τύπο και τα Ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε. απαιτούμε:
-Άμεση καταβολή δεδουλευμένων σε συναδέλφους πολλών Μ.Μ.Ε. που η ιδιοκτησία τους κατ’ επανάληψη αποδεικνύεται ασυνεπής στις υποχρεώσεις της έναντι του προσωπικού.
-Διατήρηση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, κατοχύρωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και των πόρων των Ταμείων, καθώς και την άμεση εξόφληση των χρεών των εργοδοτών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία.
-Κατάργηση της νομοθετικής διάταξης για την ευελιξία των εργασιακών σχέσεων και του νόμου για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και υπερωριών.
-Λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας και της απώλειας θέσεων εργασίας. Απαιτούμε να σταματήσει αμέσως η απαράδεκτη τακτική των απολύσεων και της πίεσης για “εθελούσια” έξοδο από την εργασία.
-Άμεση εφαρμογή και πιστή τήρηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, που ισχύουν σήμερα, καθώς και διεκδίκηση νέων όρων αμοιβής και εργασίας μέσω των Σ.Σ.Ε..
-Θέσπιση μέτρων απόλυτης διαφάνειας στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των Μ.Μ.Ε..

Οι δημοσιογραφικές ενώσεις της χώρας προειδοποιούν ότι ο Κλάδος θα διεκδικήσει μαχητικά στις νέες Σ.Σ.Ε.:
-Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, που θα υπερασπίζουν το εισόδημά μας από το κύμα ακρίβειας.
-Θεσμοθέτηση μέτρων ενάντια στην ελαστικοποίηση της εργασίας.
-Υπεράσπιση της απασχόλησης.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠόλο: εκτός έδρας νίκη του ΝΟΧ
Επόμενο άρθροΣε καλό δρόμο η εκπόνηση της οικονομοτεχνικής μελέτης για ένωση ΕΝΑ- ΕΤΑΧ