Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Άσκηση ετοιμότητας στο 7ο Δημοτικό για το σεισμό

Άσκηση ετοιμότητας στο 7ο Δημοτικό για το σεισμό

7

 Το κουδούνι που σήμανε δεν ήταν για διάλειμμα αλλά για να δώσει το σήμα ότι εκείνη την ώρα γίνεται σεισμός. Τα παιδιά εφαρμόζοντας τις σχετικές οδηγίες παρέμειναν καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της… ηχητικής σεισμικής δόνησης κάτω από τα θρανία και στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν σε ασφαλές σημείο εκτός κτηρίου.
Το πρωί της περασμένης Παρασκευής πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η άσκηση ετοιμότητας στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Χίου σε συνεργασία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ΠΣΕΑ, Πυροσβεστικής, Αστυνομίας και Σκυλίτσειου Νοσοκομείου.
Το σενάριο της άσκησης ήθελε τα παιδιά μιας τάξης να εγκλωβίζονται σε αυτήν, αφού μια σιδερένια πόρτα έκλεισε την έξοδο, ενώ υπήρχαν και δυο τραυματισμένα παιδιά.
Καταρχήν οι άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με κόφτες έκοψαν τις σιδερές για να μπουν στην τάξη, ενώ στη συνέχεια με φορείο μεταφέρθηκαν προσεκτικά οι τραυματίες. Τα παιδιά σιγά- σιγά υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους μεταφέρθηκαν στο ασφαλές σημείο και ενώ η Αστυνομία είχε φροντίσει να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή διέλευση των οχημάτων μέχρι το σχολείο και την προσφορά της όποιας καταρχήν βοήθειας.
Στο τέλος της άσκησης ο υποδιοικητής της Π.Υ. Χίου, Ιάκωβος Αρχοντάκης προχώρησε στην επίδειξη των εργαλείων που χρησιμοποιεί η Πυροσβεστική για να αντιμετωπίσει τα διάφορα συμβάντα στα οποία καλείται να επέμβει.
Να σημειωθεί ότι την άσκηση παρακολούθησαν και οι διευθυντές των άλλων δημοτικών σχολείων του Δήμου Χίου.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠαράταση για την υποβολή καταστάσεων πελατών – προμηθευτών
Επόμενο άρθροΑναβολή πεζοπορίας λόγω βροχής