Αρχική Νέα Τοπικά Με τον πρώτο νοτιά, “έφυγε” το ακρομόλιο των Ψαρών

Με τον πρώτο νοτιά, “έφυγε” το ακρομόλιο των Ψαρών

36

 Οι ισχυροί νοτιάδες διέλυσαν το Σάββατο το νεοφτιαγμένο ακρομόλιο στο λιμάνι των Ψαρών, ύστερα από τις καταστροφές που είχαν σημειωθεί πέρυσι.
Έργο που κόστισε περίπου 300.000 ΕΥΡΩ, φάνηκε ανίσχυρο να λειτουργήσει με ανέμους μικρότερης έντασης από αυτούς που το είχαν αρχικά καταστρέψει.
Να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος Ψαρών Μανώλης Αγαπούσης είχε αναφερθεί σε συνέντευξή του στην ΕΡΑ Β. Αιγαίου σε κακοτεχνίες στο έργο και είχε εκφράσει τους φόβους του ότι δεν θα αντέξει με τον πρώτο άσχημο καιρό.

Μάλιστα είχε προκαλέσει την “έκρηξη” της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης που σε σχετική ανακοίνωση του Νομάρχη στις 22 Ιουνίου αναφερόταν μεταξύ άλλων:
“…Η αναφορά σας στην κατασκευή του ακρομόλιου από τη ΝΑ Χίου ως προς τις προϋποθέσεις και της σωστής ή όχι κατασκευής του θα πρέπει να θεωρηθεί επιεικώς ατυχέστατη. Και αυτό γιατί εξ όσων γνωρίζουμε είστε συνταξιούχος πλοίαρχος του Εμπορικού Ναυτικού και όχι διπλωματούχος μηχανικός. Εκτός κι αν δεν γνωρίζετε ότι εκπονήθηκε πλήρης μελέτη για το έργο!!!
“Η δημιουργία εντυπώσεων, κ. Δήμαρχε, χωρίς στοιχεία πολλές φορές μας φέρνει σε αδιέξοδα με απρόβλεπτες συνέπειες. Εμείς ως υπεύθυνη Αρχή έχουμε ζητήσει απομαγνητοφωνημένη τη δήλωση- καταγγελία που δώσατε στην ΕΡΑ Βορείου Αιγαίου, προκειμένου να ενημερωθούμε πλήρως για τους ισχυρισμούς σας. Αν αυτοί προσβάλλουν στη ΝΑ Χίου και τις υπηρεσίες της χωρίς στοιχεία θα πρέπει να ανακαλέσετε άμεσα, διαφορετικά είμαστε υποχρεωμένοι να προστατεύσουμε το κύρος του θεσμού και των υπηρεσιών της με κάθε νόμιμο μέσο..”.
Ο Δήμαρχος αν και δεν είναι μηχανικός διαπίστωνε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, τώρα οι τεχνικές υπηρεσίες της Νομαρχίας τι θα απαντήσουν;

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠαράταση για την υποβολή καταστάσεων πελατών – προμηθευτών
Επόμενο άρθροΑναβολή πεζοπορίας λόγω βροχής