Αρχική Νέα Οικονομία Ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού με Ρωσία βλέπει το υπουργείο Τουρισμού

Ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού με Ρωσία βλέπει το υπουργείο Τουρισμού

8

 Η περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού με τη Ρωσία και ιδιαίτερα του θρησκευτικού τουρισμού, είναι ο σκοπός ταξιδιού που πραγματοποιεί ο Υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αναστάσιος Λιάσκος στη Μόσχα μέχρι και σήμερα 28 Νοεμβρίου,  με την ευκαιρία του 2ου Συνεδρίου για την Ορθοδοξία όπου θα είναι επίσημος ομιλητής.
 Ο κ. Λιάσκος συνοδευμένος από αντιπροσωπεία της Αρχιεπισκοπής Αθηνών με επικεφαλής τον Αρχιμανδρίτη Σπυρίδωνα Κατραμάδο θα συναντηθεί  με τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Αλέξιο και θα έχει σειρά επαφών για την προβολή της χώρας μας και τη συνεργασία για την ανάπτυξη του θρησκευτικού-προσκυνηματικού τουρισμού Ρωσίας-Ελλάδος.

Να σημειώσουμε σε ότι αφορά τη Χίο να σημειώσουμε ότι έχουν εκδοθεί στα ρωσικά και σχετικά φυλλάδια που αφορούν τα θρησκευτικά μας μνημεία, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχουμε και κάποια σημαντική τουριστική κίνηση από τη Ρωσία.
Ο θρησκευτικός τουρισμός αποτελεί μία από τις θεματικές ενότητες στον τουρισμό για τις οποίες το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης δίνει ιδιαίτερη έμφαση. Για το σκοπό αυτό έχει συσταθεί ειδική Επιτροπή.
 Στην επιτροπή αυτή, η οποία συνέρχεται σε τακτά χρονικά διαστήματα μετέχουν εκπρόσωποι της Αρχιεπισκοπής Αθηνών με επικεφαλής τον Αρχιμανδρίτη Σπυρίδωνα Κατραμάδο, υπηρεσιακοί παράγοντες, και εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου.
Έργο της, είναι η διαμόρφωση του θεσμικού πλαισίου οργάνωσης του συνόλου των διαθέσιμων στοιχείων που αφορούν στο θρησκευτικό-προσκυνηματικό τουρισμό. Η επιτροπή, σύμφωνα με τη σχετική Υπουργική Απόφαση που έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Φ.Ε.Κ. 1291/Β/14.9.2005), θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει το έργο της μέχρι 31.3.2006.

Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Ο Υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αναστάσιος Λιάσκος από τη Μόσχα θα μεταβεί στο Ντακάρ, όπου θα λάβει μέρος στις εργασίες της 16ης Γενικής Συνέλευσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και θα μιλήσει ενώπιον των μελών της, την Τρίτη 29 Νοεμβρίου.
Στις εργασίες παίρνουν μέρος εκπρόσωποι από 145 χώρες που αποτελούν πλήρη μέλη του ΠΟΤ, καθώς και 500 περίπου εκπρόσωποι διεθνών διακυβερνητικών και μη-κυβερνητικών οργανισμών.     
Στη συνέλευση θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στην εφαρμογή του Παγκόσμιου Κώδικα Ηθικών Αρχών για τον Τουρισμού, στην εκλογή Γενικού Γραμματέα, μελών του εκτελεστικού Συμβουλίου και άλλων οργάνων του ΠΟΤ καθώς και την τροποποίηση άρθρων του Καταστατικού του Οργανισμού και  στην εκλογή της χώρας που θα φιλοξενήσει την επόμενη Γενική Συνέλευση.
Η Ελλάδα κατέχει την αντιπροεδρία της Επιτροπής του ΠΟΤ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη μέχρι το 2007.  

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜε τον πρώτο νοτιά, “έφυγε” το ακρομόλιο των Ψαρών
Επόμενο άρθροPoll: τι λένε οι αναγνώστες μας για τη χρήση της κρυφής κάμερας