Αρχική Νέα Τοπικά Μείωση δημοσίων επενδύσεων προβλέπει ο προϋπολογισμός 2006 για το Β. Αιγαίο

Μείωση δημοσίων επενδύσεων προβλέπει ο προϋπολογισμός 2006 για το Β. Αιγαίο

4

 Μειωμένα κονδύλια στις δημόσιες επενδύσεις προβλέπονται μέσα από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Οικονομικών για το 2006. Η μείωση αφορά όλες τις Περιφέρειες και τα ποσά είναι σαφώς λιγότερα ακόμα και σε σχέση με τις δαπάνες του 2004 και περίπου 12% σε σχέση με τη διαμόρφωση των κονδυλίων μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου για τη φετινή χρονιά.
Συγκεκριμένα αντί του ποσού των 29.298.366 ΕΥΡΩ που είχαν δοθεί στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, για ολόκληρο τον επόμενο χρόνο προβλέπονται 23.043.980 ΕΥΡΩ.
Αυτό σημαίνει ότι τα κονδύλια με τα οποία χρηματοδοτούνταν έργα, μελέτες, αποκαταστάσεις ζημιών από θεομηνίες, μελέτες για εντάξεις έργων στον αναπτυξιακό νόμο κ.α., θα μειωθούν εις βάρος των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων και των Δήμων και κατά προέκταση του ίδιου του πολίτη, σε μια “σφικτή” οικονομική πολιτική από πλευράς της Κυβέρνησης της ΝΔ..
Εν τω μεταξύ μόλις χθες με δελτίο της Περιφέρειας Β. Αιγαίου ανακοινώθηκαν οι πρόσφατες πιστώσεις που εγκρίθηκαν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, συνολικού ύψους 2.950.781,44 Ευρώ, όπου για τη Χίο αφορούν τα έργα: Βελτίωση κτιριακών υποδομών 1ιυ ΤΕΕ, βελτίωση κτιριακών υποδομών οικοτροφείου Οινουσσών και επέκταση 2ου Δημοτικού Σχολείου Βροντάδου.
Το συνολικό κονδύλι είναι 156.982,85 ΕΥΡΩ, να συμπεράνουμε ότι του χρόνου τα ίδια έργα θα προϋπολογίζονται κατά 12% χαμηλότερα;

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕντονη διαμαρτυρία των αδιόριστων εκπαιδευτικών με τρία παιδιά
Επόμενο άρθροΕξώδικος Δημάρχου Χίου για περίπτερο ανατολικά Νομαρχίας