Αρχική Νέα Τοπικά Ψαρά: ζημιές στο ακρομόλιο, ανησυχία για το έργο του λιμενοβραχίονα

Ψαρά: ζημιές στο ακρομόλιο, ανησυχία για το έργο του λιμενοβραχίονα

25

 
Οι πρώτοι ισχυροί νοτιάδες προκάλεσαν σημαντικό πρόβλημα στο πρόσφατα συντηρημένο ακρομόλιο στο λιμάνι Ψαρών. Ύστερα από τις καταστροφές που είχαν σημειωθεί τον περασμένο Φεβρουάριο (ΦΩΤΟ) το έργο ξεκίνησε τους καλοκαιρινούς μήνες. Αποδείχτηκε όμως ότι δεν είχαν γίνει οι απαραίτητες εργασίες ώστε να μην κινδυνεύει με καταστροφή και έτσι τώρα παρατηρούνται εγκάρσια ρήγματα μέχρι και μισό μέτρο.
Χθες εξάλλου αναμενόταν σύμφωνα με πληροφορίες να φθάσει και δύτης για να ελέγξει το ύφαλο μέρος και να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλες ζημιές.
Σύμφωνα με το Δήμαρχο Ψαρών Μανώλη Αγαπούση από την αρχή φαινόταν ότι υπήρχε πρόβλημα αφού χρησιμοποιούνταν τα παλιά μπλόκια και μάλιστα μικρού μεγέθους όταν χρειάζονταν βράχοι αρκετών τόνων, ενώ δεν έγινε και η απαραίτητη λιθοδομή στο βυθό.
Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι ο κ. Αγαπούσης είχε εκφράσει την αγωνία του από το περασμένο Ιούνιο, όταν με δήλωσή του σε συνέντευξή του στην ΕΡΑ Β. Αιγαίου τόνισε ότι υπάρχουν κακοτεχνίες και δεν διασφαλίζεται το έργο. Είχε δεχθεί όμως την έντονη κριτική από το νομάρχη Χίου που με έγγραφό του σημείωνε ότι είχε εκπονηθεί πλήρη μελέτη για το έργο και πως ο κ. Δήμαρχος είναι “συνταξιούχος πλοίαρχος του Εμπορικού Ναυτικού και όχι διπλωματούχος μηχανικός”…
“Εγώ δεν έχω καμιά αντιπαράθεση με κανέναν, κοιτάζω να γίνουν όλα σωστά ώστε να μην ζητούμε συνέχεια χρήματα για έργα που έπρεπε να είχαν γίνει. Πρέπει δηλαδή να εκλιπαρούμε συνέχεια για τα αυτονόητα; Το άλλο έργο του λιμενοβραχίονα πρέπει να έρθει σε επαφή με το ακρομόλιο, αλλιώς θα είναι σαν νησάκι” μας δήλωσε ο κ. Αγαπούσης που ανέφερε το πρόβλημα στο νομάρχη Χίου ενώ επικοινώνησε μαζί του και ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας.


Νομάρχης: ακόμα περιμένουμε τα κονδύλια
“Ξοδέψαμε 233.000 ΕΥΡΩ για να φτιάξουμε αυτό το ακρομόλιο, με την προϋπόθεση ότι μέχρι το Φθινόπωρο θα είχαμε την έγκριση των 700.000 ΕΥΡΩ (που περίσσεψαν από τη χρηματοδότηση των 3 εκ. ΕΥΡΩ για το νέο λιμενοβραχίονα μετά τη δημοπράτηση του έργου). Την παραμονή του Ολοκαυτώματος έγινε στο νησί σύσκεψη και επιτόπια επίσκεψη στο μόλο παρουσία του υπουργού Αιγαίου, του ΓΓ της Περιφέρειας και του Δημάρχου και όλοι μαζί καταλήξαμε ότι η έκπτωση από το έργο του καινούργιου λιμενοβραχίονα -που δημοπρατήθηκε αρχές Σεπτέμβρη- θα πήγαινε για να μπορέσουμε να δέσουμε το ακρομόλιο με τον υπόλοιπο μόλο που υπέστη ζημιές”, μας δήλωσε ο Νομάρχης Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης.
Στις 8 Σεπτεμβρίου ο ΓΓ της Περιφέρειας ζητά από το υπουργείο Οικονομικών να χρηματοδοτηθεί ένα καινούργιο έργο για την αποκατάσταση των ζημιών, όμως μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμιά απάντηση, πρόσθεσε ο κ. Λαμπρινούδης που ζήτησε να ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη διαδικασία και να γίνει το έργο πριν φύγει εντελώς το ακρομόλιο.
Αναφερόμενος στο Δήμαρχο Ψαρών ζητά να “μην πυροβολεί άσκοπα και άστοχα”, σημειώνοντας ότι γνωρίζει πως χρήματα δεν υπάρχουν και ότι αυτό που έγινε ήταν για να μην μείνουν τα Ψαρά χωρίς συγκοινωνίας καλοκαιριάτικα.
Το ζήτημα είναι ότι και το νέο έργο του λιμενοβραχίονα αντιμετωπίζει πρόβλημα εκροής κονδυλίων, αν και έχει δημοπρατηθεί οπότε είναι άγνωστο ποια θα είναι η συνέχειά του.
Εν τω μεταξύ σήμερα αναμένεται τεχνικό κλιμάκιο της Νομαρχίας να μεταβεί στα Ψαρά για επιτόπιο έλεγχο.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕντονη διαμαρτυρία των αδιόριστων εκπαιδευτικών με τρία παιδιά
Επόμενο άρθροΕξώδικος Δημάρχου Χίου για περίπτερο ανατολικά Νομαρχίας