Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Καταγγελία ΕΛΜΕ για ρουσφετολογική μετάθεση καθηγήτριας από τις Οινούσσες

Καταγγελία ΕΛΜΕ για ρουσφετολογική μετάθεση καθηγήτριας από τις Οινούσσες

18

Την ακόλουθη καταγγελία για εκπαιδευτικό που ρουσφετολογικά φαίνεται να μετατέθηκε στο Γυμνάσιο Μεθώνης από το Γυμνάσιο Οινουσσών, όπου είχε διοριστεί με το νόμο περί δυσπροσίτων αλλά ποτέ δεν πάτησε το πόδι της στο ακριτικό νησί, κάνει η ΕΛΜΕ.
Συγκεκριμένα στην καταγγελία αναφέρει επακριβώς:  


 

“Το Δ.Σ της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Χίου με έγγραφά του προς το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων έθεσε υπόψη της πολιτικής ηγεσίας την περίπτωση διάθεσης εκπαιδευτικού, διορισμένης με το νόμο περί δυσπροσίτων, από το Γυμνάσιο Οινουσσών στο Γυμνάσιο Μεθώνης.
Η διάθεση αυτή, η οποία επικυρώθηκε με την απόφαση της Υπουργού Παιδείας 74959/Δ2/7-9-05, κατ΄ εφαρμογή των σχετικών διατάξεων του Ν. 2187/00, βασίστηκε:
1. Στη βεβαίωση της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Χίου αρ. πρωτ. 4301/9-8-05 με την οποία ο Δ/ντης Εκπαίδευσης βεβαίωνε ότι η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός δε συμπλήρωνε το υποχρεωτικό ωράριο στην οργανική της θέση, στο Γυμνάσιο Οινουσσών.
2. Στη βεβαίωση της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Μεσσηνίας με αρ. 3832/3-8-05 για την ύπαρξη οργανικού κενού ΠΕ4 στο δυσπρόσιτο Γυμνάσιο Μεθώνης.
Όμως, όπως προέκυπτε από την επιστολή της Ε.Λ.Μ.Ε Χίου (αρ. πρωτ. 67/9/9/05), η εκπαιδευτικός όχι μόνο δεν ήταν υπεράριθμη αλλά, αντίθετα, ήταν και απολύτως απαραίτητη στην οργανική της θέση.
Αυτό επιβεβαιώθηκε, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, κατά τη διάρκεια επίσημης συνάντησης που είχε το Δ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε Χίου με το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, στο γραφείο του, την 29η/9/05.
Συγκεκριμένα ο Δ/ντης Εκπαίδευσης παρεδέχθη ότι η εκπαιδευτικός δεν πλεόναζε όταν ο ίδιος εξέδιδε τη σχετική βεβαίωση. Δικαιολόγησε την πράξη του λέγοντας ότι η έκδοση του ζητήθηκε από το Γραφείο του Γενικού Γραμματέα και από τον Ειδικό Γραμματέα του ΥΠΕΠΘ.
Συμπλήρωσε ότι υπέγραψε τη βεβαίωση έχοντας εξασφαλίσει, από την υπηρεσία, την υπόσχεση διορισμού άλλου εκπαιδευτικού, μετά δίμηνο, σε αντικατάσταση της διατιθέμενης.
Κατόπιν αυτών το Δ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε Χίου επανήλθε με την επιστολή του (αρ. πρωτ. 83/31/10/05) για να θέσει τα στοιχεία αυτά υπόψη και της Υπουργού Παιδείας κ. Μ. Γιαννάκου ζητώντας την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, με το πρόσθετο πλέον δεδομένο ότι η διάθεση της εκπαιδευτικού βασίστηκε σε ψευδή υπηρεσιακή βεβαίωση της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Χίου. Μέχρις στιγμής, εκ μέρους του ΥΠΕΠΘ, δεν υπήρξε καμία απάντηση.
Καταγγέλλοντας τις αδιαφανείς και ρουσφετολογικές μεθοδεύσεις, οι οποίες πέραν των παρανομιών που παράγουν, εκθέτουν ανεπανόρθωτα εντολείς και εντολοδόχους, το Δ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε Χίου ζητά από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, άμεσα, χωρίς άλλη καθυστέρηση, να αποκαταστήσει τη νομιμότητα, ανακαλώντας τη συγκεκριμένη διάθεση  και να θέσει σε εφαρμογή διοικητικές διαδικασίες για καταλογισμό και απόδοση ευθυνών προς πάσα κατεύθυνση”.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ           Γ. ΧΑΛΛΙΟΡΗΣ              
Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ     ΑΡΓ. ΤΣΕΟΣ

Διαφήμιση