Αρχική Νέα Τοπικά Παρόν & Μέλλον: καταγγελία για τα προβλήματα στο ακρομόλιο Ψαρών

Παρόν & Μέλλον: καταγγελία για τα προβλήματα στο ακρομόλιο Ψαρών

12

 
Εύλογα ερωτήματα σχετικά με τις ζημιές που υπέστη το ακρομόλιο Ψαρών θέτει ο νομαρχιακός συνδυασμός “Παρόν & Μέλλον”, σημειώνοντας ότι ο Δήμαρχος Ψαρών είχε εγκαίρως εκφράσει τις ανησυχίες του για κακοτεχνίες.
Συγκεκριμένα με σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

 

 “300.000 € διέθεσε η νομαρχία, με απευθείας ανάθεση, για να αποκαταστήσει γρήγορα τις καταστροφές στο ακρομόλιο των Ψαρών. Τα αποτελέσματα τα βλέπει κανείς στο διαλυμένο νεοφτιαγμένο ακρομόλιο, μετά τους τελευταίους νοτιάδες, οι οποίοι ήταν ασθενέστεροι από αυτούς που είχαν προκαλέσει την αρχική καταστροφή. Αυτά είναι τα έργα και οι ημέρες του νομάρχη, που προχώρησε με πρωτοφανή προχειρότητα στην αποκατάσταση του ακρομόλιου και μάλιστα έφτασε και στο σημείο να απειλεί το καλοκαίρι με δίωξη το δήμαρχο Ψαρών, επειδή του επισήμανε τις κακοτεχνίες μέσω εμπειρογνωμοσύνης που εκπόνησε ειδικός επιστήμονας.
Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα:
1. Πού είναι οι “πλήρεις μελέτες” που διαβεβαίωνε το καλοκαίρι ότι έχουν εκπονηθεί από τη νομαρχία για το εν λόγω έργο;
2. Αν ήταν πλήρεις γιατί διαλύθηκε το ακρομόλιο;
3. Γιατί, ενώ έγκαιρα ο δήμαρχος Ψαρών του επισήμανε τις κακοτεχνίες, όχι μόνον τον αγνόησε, αλλά τον απείλησε μάλιστα και με μήνυση για τις “συκοφαντίες”;
4. Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για την πρωτοφανή κακοτεχνία;
5. Μέχρι ποιο σημείο θα φτάσει η ανευθυνότητα και η προχειρότητα του νομάρχη, που οι συνέπειές τους κοστίζουν πλέον μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ;”.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕντονη διαμαρτυρία των αδιόριστων εκπαιδευτικών με τρία παιδιά
Επόμενο άρθροΕξώδικος Δημάρχου Χίου για περίπτερο ανατολικά Νομαρχίας