Αρχική Green Life Υγεία- Διατροφή ΥΓΕΙΑ: Ετικέτες για τη βλαπτικότητα του αλκοόλ στα γαλλικά κρασιά

ΥΓΕΙΑ: Ετικέτες για τη βλαπτικότητα του αλκοόλ στα γαλλικά κρασιά

14

 Τις οργισμένες αντιδράσεις των οινοπαραγωγών της Γαλλίας προκάλεσε έκθεση για λογαριασμό του υπουργείου Υγείας, η οποία εισηγείται την καθιέρωση προειδοποίησης στις ετικέτες των μπουκαλιών, παρόμοιας εκείνων που φέρουν τα πακέτα των τσιγάρων και προειδοποιούν για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος.
Οι υποστηρικτές της ιδέας για την προειδοποίηση του είδους “προσοχή το οινόπνευμα κάνει κακό στην υγεία” υποστηρίζουν ότι τουλάχιστον 23.000 θάνατοι στη Γαλλία κάθε χρόνο, συνδέονται με την κατανάλωση αλκοόλ, ενώ ο ένας στους δέκα Γάλλους αξιολογείται ως αλκοολικός.
Οι Γάλλοι οινοπαραγωγοί από την πλευρά τους, που παράγουν το ένα πέμπτο του κρασιού που παράγεται σε παγκόσμιο επίπεδο, διακρίνουν έναν περαιτέρω κίνδυνο για το προϊόν τους, καθώς τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν μειωθεί σημαντικά οι πωλήσεις κρασιού της χώρας, εξαιτίας του φτηνού ανταγωνισμού από την Αυστραλία, τη Νότιο Αμερική και τη Νότιο Αφρική.
Σε κάθε περίπτωση από τον επόμενο χρόνο θα υπάρχει προειδοποίηση στα μπουκάλια του κρασιού για τις έγκυες γυναίκες, υποδεικνύοντας τους κινδύνους από την κατανάλωση αλκοόλ.

 

του Τάσου Σαραντή, ΗΜΕΡΗΣΙΑ- 29/11/2005

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΨαρά: Χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση με Αττική
Επόμενο άρθροΕκδήλωση Δ.Σ. Νεολαίας Δήμου Χίου για Παγκόσμια ημέρα για το AIDS