Αρχική Green Life Υγεία- Διατροφή ΙΤΑΛΙΑ: πρόταση για επιδοτούμενο βιάγκρα στους ηλικιωμένους!

ΙΤΑΛΙΑ: πρόταση για επιδοτούμενο βιάγκρα στους ηλικιωμένους!

11

 Η αντιδήμαρχος του Μιλάνου Τιτσιάνα Μαγιόλο προκάλεσε έντονη πολεμική προτείνοντας να γίνεται έκπτωση στην τιμή του Βιάγκρα για τους ηλικιωμένους, τους οποίους, όπως είπε, “πρέπει να βοηθήσουμε να ζουν και όχι απλώς να επιβιώνουν”.

Η Μαγιόλο, μέλος του κυβερνώντος κόμματος Φόρτσα Ιτάλια του πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, προέβη στη δήλωση αυτή στη διάρκεια συνάντησής της με εκπροσώπους συλλόγων ηλικιωμένων ατόμων και ενώ πλησιάζουν σε λίγους μήνες οι δημοτικές εκλογές.

Οπως είπε η αντιδήμαρχος της μεγαλούπολης αυτής του ιταλικού Βορρά, θα πρέπει “να βρούμε τρόπους να διευκολύνουμε τις βραδινές εξόδους (των ηλικιωμένων), να τους βοηθήσουμε να γνωρίζονται μεταξύ τους… και εάν θέλουν, να βρούμε και ένα τρόπο να τους εξασφαλίσουμε πρόσβαση σε πιο φτηνό Βιάγκραεπιδοτώντας το από τον δημοτικό προϋπολογισμό.

Στην Ιταλία ένα κουτί με τέσσερα “γαλάζια χαπάκια” στοιχίζει περίπου 40 ευρώ. Ο υπουργός Υγείας Φραντσέσκο Στοράτσε αντέδρασε στις δηλώσεις της Μαγιόλο, διερωτώμενος μήπως πρόκειται για “αστείο”, ενώ ο Ρομάνο Πρόντι, ηγέτης της αντιπολίτευσης, δήλωσε: “Βιάγκρα για τους ηλικιωμένους; Γιατί όχι; Ομως δεν ήξερα ότι στο Μιλάνο έχουν τόσο εκλεπτυσμένα προβλήματα”.

Η κυρία Μαγιόλο, μοναδική γυναίκα μεταξύ των 16 αναπληρωτών του δημάρχου Γκαμπριέλε Αλμπερτίνι, αντιμετώπισε και τη δυσαρέσκεια των συμβούλων του ίδιου του κόμματός της, που της υπενθύμισαν ότι υπάρχουν “πολλές άλλες προτεραιότητες” για τους 220.000 περίπου Μιλανέζους ηλικίας άνω των 70 ετών.

“Ουδέποτε σκέφτηκα να μοιράσω δωρεάν Βιάγκρα, απλώς έλαβα υπόψη τις ανάγκες ορισμένων ηλικιωμένων οι οποίοι ήδη το χρησιμοποιούν”, αντέτεινε εκείνη.

 

του Τάσου Σαραντή, ΗΜΡΗΣΙΑ- 29/11/2005

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΨαρά: Χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση με Αττική
Επόμενο άρθροΕκδήλωση Δ.Σ. Νεολαίας Δήμου Χίου για Παγκόσμια ημέρα για το AIDS