Αρχική Νέα Τοπικά Δήμος Αγίου Μηνά: Εξηγήσεις για τη χλωρίωση της πηγής των Σκλαβιών

Δήμος Αγίου Μηνά: Εξηγήσεις για τη χλωρίωση της πηγής των Σκλαβιών

7

 Εξηγήσεις για την έντονη μυρωδιά χλωρίου που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στο πόσιμο νερό δίνει ο Δήμος Αγίου Μηνά. Σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι η υπηρεσία ύδρευσης προχώρησε σε προληπτικό καθαρισμό των πηγών Σκλαβιών και στη χλωρίωση αυτών.
“Η Δημοτική Αρχή Δήμου Αγίου Μηνά τρίχα χρόνια τώρα προσπαθεί με συνέπεια και υπευθυνότητα να προασπίζει πάντα τα συμφέροντα των δημοτών της… Από τη χλωρίωση αυτή τα ποσοστά χλωρίου αυξήθηκαν με αποτέλεσμα για πέντε περίπου ημέρες να υπάρχει έντονη μυρωδιά χλωρίου στο πόσιμο νερό.
Αυτή είναι η μοναδική και πραγματική αλήθεια και κάθε άλλη φημολογία αποτελεί παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης λόγω της πρώιμης έναρξης της προεκλογικής περιόδου”. αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δημάρχου Γιάννη Παντελάρα.
Σε ερώτησή μας προς τον αντιδήμαρχο Αγίου Μηνά Παναγιώτη Μανδάλα τι έλεγε αυτή η φημολογία μας ανέφερε ότι από κάποιον ειπώθηκε ότι μπορεί να έπεσε καμιά… γάτα μέσα, όπως είχε γίνει παλαιότερα. Κάτι τέτοιο όμως κατηγορηματικά μας δήλωσε ότι δεν συνέβη.
Αυτό άλλωστε σημειώνει και ο κ. Δήμαρχος τονίζοντας στην ανακοίνωση ότι “κάθε αναλογική αναφορά σε παλαιά ατυχή περιστατικά ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα και είναι ανευθυνότητα αυτών που διασπείρουν τέτοιες ανυπόστατες φημολογίες”,
Η ανάγκη για τη χλωρίωση στην πηγή προέκυψε από το γεγονός ότι το ύψος του νερού, μετά τις τελευταίες βροχοπτώσεις, μέσα στο κανάλι που το μεταφέρει. ανέβηκε στο μισό περίπου μέτρο, οπότε ήθελαν να απολυμάνουν τα τοιχώματα (παλιά τα ασβέστωναν). Από ότι φαίνεται όμως έπεσε παραπάνω ποσότητα, κάτι που πρέπει να προσέξει ο Δήμος που πάντως στις δεξαμενές λειτουργεί αυτόματους χλωριωτές.
“Οι μόνιμοι υπάλληλοι του Δήμου που είναι υπεύθυνοι για τη χλωρίωση του νερού, επί τρία έτη εκτελούν άψογα τα καθήκοντά τους και η έντονη χλωρίωση στο πόσιμο νερό παρατηρήθηκε λόγω της για πρώτη φορά διενεργηθείσας προληπτικής χλωρίωσης της πηγής”, καταλήγει ο κ. Δήμαρχος.
Η Δημοτική Αρχή παράλληλα μας κοινοποίησε τα αποτελέσματα του Κρατικού Χημείου από μικροβιολογικές αναλύσεις του νερού με ημερομηνία δειγματοληψίας την 15/11/2005, όπου όλοι οι παράμετροι είναι μηδενικοί.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΨαρά: Χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση με Αττική
Επόμενο άρθροΕκδήλωση Δ.Σ. Νεολαίας Δήμου Χίου για Παγκόσμια ημέρα για το AIDS