Αρχική Νέα Τοπικά Φιλοζωϊκός για κτηνοτροφική μονάδα στα Αρμόλια: Δυσφημείται ο τόπος λόγω καταπάτησης των...

Φιλοζωϊκός για κτηνοτροφική μονάδα στα Αρμόλια: Δυσφημείται ο τόπος λόγω καταπάτησης των νόμων

13

 Επανέρχεται ο Φιλοζωϊκός Σύλλογος Χίου στο θέμα του βασανισμού κατσικιών, προβάτων και στρουθοκαμήλου σε κτηνοτροφική μονάδα στην περιοχή των Αρμολίων αφού παρά τις καταγγελίες του και την επιβολή προστίμων από τις αρμόδιες υπηρεσίες δεν έχει διορθωθεί η κατάσταση.
Έτσι για πέμπτη φορά ο Σύλλογος καταγγέλλει τις συνθήκες που επικρατούν στην κτηνοτροφική μονάδα Λαζάρου Κιοσκεριάν στα Αρμόλια, με έγγραφό του στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου και στην Κτηνιατρική Υπηρεσία Ν.Α. Χίου και ζητούν να υπάρξουν οι νόμιμες διαδικασίες.
“… τα ζώα, μεταξύ των οποίων και μία στρουθοκάμηλος, βρίσκονται ακόμη σε περιφραγμένο χώρο χωρίς στέγαστρο και χωρίς ίχνος πανίδας, που θα τα προστάτευε κάπως από τη βροχή και τον ήλιο. Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου επισκέφτηκαν εκ νέου μέλη του Συλλόγου την περιοχή. Τα ζώα είχαν περάσει ένα τετραήμερο κάτω από καταρρακτώδη βροχή, έτρεμαν και ήταν σε άθλια κατάσταση. Ούτε την Παρασκευή, ούτε σε καμία από τις επτά προηγούμενες επισκέψεις μελών του Συλλόγου υπήρχε τροφή στις ταΐστρες. Το πιο συγκινητικό θέαμα προσέφερε η στρουθοκάμηλος. Το περήφανο πτηνό μουσκεμένο, νηστικό, ταλαιπωρημένο και αβοήθητο πλησίασε γρήγορα μόλις είδε ανθρώπους, συνδυάζοντας την παρουσία τους με την παροχή τροφής. Τα ζώα μάλλον δεν καταλαβαίνουν πως ο άνθρωπος είναι η αιτία για τα βάσανα τους.
   Ο Φιλοζωικός Σύλλογος δεν ζητά από κανένα να αγαπά τα ζώα ή να επιδείξει ευαισθησίες απέναντι τους. Απαιτεί να εφαρμοστούν οι Νόμοι όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα και όπως αρμόζει σε κάθε ευνομούμενη κοινωνία. Και αυτό θα έπρεπε να είναι απαίτηση όλων μας”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΨαρά: Χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση με Αττική
Επόμενο άρθροΕκδήλωση Δ.Σ. Νεολαίας Δήμου Χίου για Παγκόσμια ημέρα για το AIDS