Αρχική Νέα Τοπικά Πορεία την Παρασκευή με καροτσάκια για την 3η Δεκεμβρίου

Πορεία την Παρασκευή με καροτσάκια για την 3η Δεκεμβρίου

7

 

Αφιερωμένη στην προσβασιμότητα των Ατόμων με Αναπηρία στο φυσικό & δομημένο περιβάλλον, στις μεταφορές, επικοινωνίες, κοινωνία της πληροφορίας και στην εκπαίδευση είναι η φετινή μέρα της 3ης Δεκεμβρίου.
“Τίποτα για τα άτομα με αναπηρία, χωρίς τα άτομα με αναπηρία”, είναι το πάνδημο αίτημα του 10% του ελληνικού πληθυσμού, που είναι άτομα με αναπηρία και η ημέρα της 3ης Δεκεμβρίου προσφέρεται για να κάνουμε πράξη όλοι μαζί, οργανωμένη πολιτεία και αναπηρικό κίνημα της χώρας, τη συμμετοχή, τη διαβούλευση και τον κοινωνικό διάλογο”, σημειώνεται στην ανακοίνωση του Παγχιακού Συλλόγου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.
Έτσι την προσεχή Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου, διοργανώνεται συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας. Η πορεία θα ξεκινήσει από την πλατεία Βουνακίου στις 10.00 το πρωί και δια της οδού Βενιζέλου (όπου είναι και τα νέα πεζοδρόμια) θα καταλήξει στο κτήριο που στεγάζεται η περιφερειακή διεύθυνση Χίου και η οικονομική εφορεία (ΔΟΥ) Χίου.
Η επιλογή δεν είναι τυχαία, διότι αν και οι προαναφερόμενες υπηρεσίες εξυπηρετούν μεγάλο αριθμό κοινού στεγάζονται σε εντελώς απροσπέλαστο κτήριο, σημειώνει ο Παγχιακός Σύλλογος ΑΜΕΑ.
Επίσης με το σύνθημα “ότι γίνεται για τα Άτομα με Αναπηρία σήμερα, θα έχει σημασία για όλους στον κόσμο του αύριο” θα επιδοθεί ψήφισμα στους προϊσταμένους των υπηρεσιών με τα αιτήματα.
Ο Σύλλογος καλεί τα μέλη, τους φίλους και όλους τους συναρμόδιους φορείς Ατόμων με Αναπηρία και των οικογενειών τους, τους τοπικούς Κρατικούς φορείς, τους κοινωνικούς φορείς να συμμετάσχουν και να υποστηρίξουν τα αιτήματα των Ατόμων με Αναπηρίες.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΨαρά: Χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση με Αττική
Επόμενο άρθροΕκδήλωση Δ.Σ. Νεολαίας Δήμου Χίου για Παγκόσμια ημέρα για το AIDS