Αρχική Νέα Τοπικά Μέχρι να εξευρεθεί Φ/Γ πλοίο για Μεστά… Στο Κεντρικό Λιμάνι η εκφόρτωση...

Μέχρι να εξευρεθεί Φ/Γ πλοίο για Μεστά… Στο Κεντρικό Λιμάνι η εκφόρτωση εύφλεκτων υλικών

28


 Επιτρέπει η Λιμενική Επιτροπή τη φόρτωση- εκφόρτωση επικίνδυνων ειδών και εύφλεκτων υλικών (πλην εκρηκτικών) στο λιμάνι της Χίου, έως ότου εκτελεστεί δρομολόγιο με ανάλογο πλοίο στο λιμάνι των Μεστών.
Το θέμα εξετάστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Λιμενικής Επιτροπής με τη συμμετοχή μάλιστα και εκπροσώπων φορέων για να δουν αυτό το λεπτό θέμα και μετά τις καταγγελίες ότι παράνομα γινόταν η παραπάνω δραστηριότητα. Καταρχήν δεν ισχύει ότι η όλη διαδικασία γινόταν παράνομα, μας τόνισε ο πρόεδρος της Λιμενικής Επιτροπής Σταμάτης Κάρμαντζης. Σημείωσε ότι αποφασίστηκε και πάλι να επιτρέπεται η φόρτωση- εκφόρτωση εκτός από Σαββατοκύριακα, Χριστούγεννα, Πάσχα και θερινή περίοδο που η κίνηση στο λιμάνι της Χίου είναι αυξημένη.
Προϋπόθεση επίσης είναι να μπορεί να πρυμνοδετεί το φορτηγό πλοίο και εφόσον βέβαια οι συνθήκες το επιτρέπουν, κατά την κρίση του Κεντρικού λιμεναρχείου Χίου, και αφού ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα ασφαλείας με μέριμνα επίσης του Κεντρικού Λιμεναρχείου.
Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν επίσης ο αντινομάρχης Νίκος Νύκτας, ο Βασίλης Μουτάφης από πλευράς Επιμελητηρίου, αλλά και εκπρόσωποι από το Νοσοκομείο, τις ιχθυκαλλιεργητικές μονάδες, τις ποτοποιίες και άλλες επιχειρήσεις που είναι απαραίτητο να προμηθεύονται τέτοια υλικά.
Από πλευράς Νομαρχίας μας κοινοποιήθηκε εξάλλου το έγγραφο που στις 28 Νοεμβρίου ο Νομάρχης Χίου θέτει το θέμα της ανάγκης για άμεση λύση στο ΓΓ του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Γιάννη Τζοάννο.

Διαφήμιση