Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Απαντήσεις στην Ελπίδα Τσουρή σε ερώτηση σχετικά με τα Ατομα με Αναπηρίες

Απαντήσεις στην Ελπίδα Τσουρή σε ερώτηση σχετικά με τα Ατομα με Αναπηρίες

10


Ερώτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους στη Χίο υπέβαλε προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης η βουλευτής Νομού Χίου Ελπίδα Τσουρή.

“Η έλλειψη πολιτικής βούλησης και η απουσία οποιουδήποτε σχεδιασμού είναι καταφανείς. Στο ερώτημα για τη χρηματοδότηση της λειτουργίας του Οίκου Αγάπης, ο Υφυπουργός απαντά, ότι για να εξεταστεί η δυνατότητα ικανοποίησής του, πρέπει, πρώτα, να υποβληθεί σχετικό αίτημα στο Υπουργείο. Φαίνεται, όμως, ότι ο Υφυπουργός συνεχίζει να έχει άγνοια ως προς τα εισερχόμενα στο γραφείο του έγγραφα, αφού εδώ και μήνες ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ έχει κατ’ επανάληψη απευθύνει πρωτοκολλημένα αιτήματα  στο Υπουργείο!”, τονίζεται στην ανακοίνωση του γραφείου τύπου της κας Τσουρή που συνεχίζει:


“Ως προς το ερώτημα για τα οχήματα των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, τα οποία θα έλυναν το πρόβλημα της ασφαλούς μεταφοράς των ΑμεΑ, ουδέν νεώτερον από τα “Ολυμπιακά Ακίνητα α.ε.” στα οποία εδώ και ένα χρόνο έχει διαβιβαστεί το αίτημα.


Σε ό,τι αφορά στις επιχορηγήσεις των Συλλόγων ΑμεΑ της Χίου, πολλοί από τους οποίους αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα επιβίωσης και συνέχισης της λειτουργίας τους, η απάντηση επικεντρώνεται σε ενίσχυση τριών από αυτούς, αγνοώντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπόλοιποι Σύλλογοι. Ο Υφυπουργός δικαιολογείται για την οικονομική δυστοκία, λέγοντας, ότι “η οικονομική ενίσχυση από το Ειδικό Κρατικό Λαχείο δεν έχει μόνιμο και τακτικό χαρακτήρα”. Άραγε, η προνοιακή πολιτική του Υπουργείου Υγείας, επίσης, δεν έχει μόνιμο και τακτικό χαρακτήρα;


Όσο για το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ της Χίου, αφενός αναγνωρίζεται ότι η προκήρυξη θέσεων της προηγούμενης κυβέρνησης δεν έχει προχωρήσει και αφετέρου, απαντάται, ότι ΘΑ συμπεριληφθεί σε επόμενη προκήρυξη!  Έως τότε, όμως, το κτήριο υφίσταται τη φθορά του χρόνου, χωρίς να εξυπηρετεί το σκοπό για τον οποίο φτιάχτηκε. Για γενικότερες παρεμβάσεις υποδομής για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ σε αθλητικές και κοινωνικές δραστηριότητες, ούτε λόγος.


Τέλος, “σιγή ιχθύος” επικρατεί για το θέμα του Ειδικού Σχολείου και τις φήμες για την εκεί στέγαση της Στρατιωτικής Λέσχης της Χίου, αφού ο Υφυπουργός δεν έκανε καμία αναφορά στην απάντησή του, παρά τη σαφή ερώτηση της βουλευτή.


Ενόψει και της 3ης Δεκέμβρη, ημέρας αφιερωμένης στα ΑμεΑ, η σημερινή κυβέρνηση οφείλει να δείξει έμπρακτα το στοιχειώδη σεβασμό της στα ΑμεΑ και να εγκαταλείψει την πολιτική των ανεκπλήρωτων εξαγγελιών”. 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροRSS Feeds
Επόμενο άρθροΠρώτη μεταμόσχευση προσώπου από Γάλλους, του Τάσου Σαραντή