Αρχική Νέα Τοπικά Συμμετοχή Ν.Α. Χίου σε τουριστικές εκθέσεις

Συμμετοχή Ν.Α. Χίου σε τουριστικές εκθέσεις

12

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου έλαβε μέρος στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “World Travel Market” που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο της Αγγλίας από 13 έως 17 Νοεμβρίου.
Το περίπτερο της ΝΑ βρισκόταν σε χώρο που διέθεσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε πολύ καλή θέση και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την προσέλκυση μεγάλου μέρους των επισκεπτών της Έκθεσης. Η Αγγλική αγορά είναι μια αγορά που ακόμη δε γνωρίζει καλά τη Χίο ως προορισμό, οπότε η βασική αποστολή των απεσταλμένων ήταν να γνωστοποιήσουν στους Άγγλους τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Νομού και να κάνουν επαφές με πράκτορες και δημοσιογράφους, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν θετικά.
Τη ΝΑ Χίου εκπροσώπησαν στην Έκθεση η Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής κα Λίτσα Λύκου και η κα Μαρία Τσιλίμη. Στην Έκθεση παραβρέθηκε ο Διευθυντής του Ξενοδοχείου “Αργέντικο” κος Γιώργος Δόριζας.
Σημειωτέον ότι οι tour operators, που επισκέφθηκαν το stand της Χίου, αφού πήραν πληροφορίες για το Νομό άφησαν τα στοιχεία τους στους εκπροσώπους. Τα στοιχεία αυτά, καθώς και η πλήρης λίστα, η οποία διατέθηκε από τον ΕΟΤ Λονδίνου και περιλαμβάνει στοιχεία Βρετανών tour operators που συνεργάζονται με Ελλάδα γενικότερα, είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων και βρίσκονται στο

 

Εκθεση POLIS
Με τη συμμετοχή 900 περίπου εκθετών και συνεκθετών από την Τοπική Αυτοδιοίκηση έκλεισε τις πύλες της η Διεθνής Έκθεση 2005 που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από 24 έως 27 Νοεμβρίου και στην οποία συμμετείχε με περίπτερο η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, η ΕΝΑ Χίου και ο ΕΥΟΔΟΣ.
Στα πλαίσια της Έκθεσης οργανώθηκαν συνέδρια και ημερίδες που αφορούσαν τις Νομοθετικές εξελίξεις στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, στην προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων από τους ΟΤΑ, στα συστήματα ποιότητας στην τοπική αυτοδιοίκηση, στην κοινωνία της πληροφορίας, σε παρουσιάσεις νέων τεχνολογιών και λοιπά, ενώ το περισσότερο ενδιαφέρον συγκέντρωσε η ημερίδα με θέμα ημερίδα με θέμα “Τοπική κοινωνία και Επικοινωνία (δημοσκοπήσεις- διαχείριση πολιτών- πελατών Μ.Μ.Ε.”),” στην οποία συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Χίου κος Λυπαρής και η κα Βάσω Κριτάκη από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου.
Οι επισκέπτες της Έκθεσης έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το περίπτερο της Νομαρχίας και ενημερώθηκαν για τις δράσεις της ΕΝΑ Χίου και του ΕΥΟΔΟΥ είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν αντιπροσωπευτικά τοπικά προϊόντα και να έχουν τουριστικές πληροφορίες από τα φυλλάδια που διανέμεντο από το περίπτερό μας.
Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης έγινε παρουσίαση της Χίου και των προϊόντων της από το TV 100 Θεσσαλονίκης οι οποίοι πρόκειται να κάνουν αφιερώματα για τη Χίο ενώ σε εκδηλώσεις της Έκθεσης συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Ν.Σ Χίου κος Στέλιος Καμπούρης και ο Αντινομάρχης κ. Νίκος Νύκτας
Στην Έκθεση συμμετείχαν η Νομαρχιακή Σύμβουλος και Πρόεδρος της ΝΕΤΠ και Λύκου Λίτσα, η προϊστάμενη του τμήματος Τουρισμού κα Λυπαρή Έφη, η προϊστάμενη του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων και Κριτάκη Βάσω, που είχαν της ευθύνη της συμμετοχής, του σχεδιασμού και της διακόσμησης του περιπτέρου.
Προϊόντα διέθεσαν ευγενικά οι επιχειρήσεις <<Άνεμος>>, “Ούζα Στουπάκη και Απαλαρίνα, Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, Μέλι Αθηνάδης, ΑΣΕΧ, Ξενιάς, Νηρέας Σαραντής, Κάβα Μουτάφη και Κοράκης Μαρίνος, ενώ το περίπτερο κοσμούσαν και χιώτικες παραδοσιακές στολές που διέθεσε η κα Μαρία Πασαλή.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑναβολή εγκαινίων σε ιχθυόσκαλα και φράγμα Κόρης Γεφύρι
Επόμενο άρθροΕκδήλωση της ΚΝΕ για τα σχολεία