Αρχική Νέα Τοπικά Απόφαση προστασίας της Κλειδούς από το ΔΣ Ομηρούπολης

Απόφαση προστασίας της Κλειδούς από το ΔΣ Ομηρούπολης

7

 Επί τόπου επισκέφθηκε χθες τις δύο μικρές κτηνοτροφικές μονάδες που δραστηριοποιούνται μέσα στην Κλειδού αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου, για να ελέγξουν τις συνθήκες υγιεινής και να εξετάσουν τη βασιμότητα της καταγγελίας που υπήρξε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο Ομηρούπολης.
Την επομένη της συνεδρίασης ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαληός, η αντιδήμαρχος Δέσποινα Βλυσίδου, και οι εκπρόσωποι των παρατάξεων της μειοψηφίας Αγαπητός Βασιλάκης και Γιώργος Παντελίδης επισκέφθηκαν την περιοχή για να κάνουν αυτοψία.
Δεν βρήκαν βέβαια τα 250 γουρούνια στο στάβλο όπως καταγγέλθηκε, παρά 5 μόνο από τα συμπαθή τετράποδα και 20 προβατίνες, αλλά δόθηκε η ευκαιρία να επισημανθεί στους παρόντες κτηνοτρόφους από το Δήμαρχο κ. Παπαληό ότι οι υπηρεσίες θα προχωρήσουν στην αποτύπωση των μονάδων που υπολογίζονται περίπου 10 με τοπογραφικά σχέδια, στην καταγραφή   της δυναμικότητας τους και στις οδηγίες για συνθήκες υγιεινής.
Ο Δ. Παπαληός ήταν κατηγορηματικός ότι πρέπει να υπάρξουν κανόνες για όλους, οι οποίοι ειδικά σε όσους βρίσκονται μέσα στην περιοχή της Κλειδούς θα είναι αυστηρότεροι για την προστασία και των πηγών αλλά και για να διαφυλάσσεται η οικοισορροπία.
Εν τω μεταξύ στο Δημοτικό Συμβούλιο (και αφού υπήρξε στην αρχή ένταση από τους 30 περίπου παρευρισκόμενους ιδιοκτήτες στην περιοχή της Κλειδούς που παραπληροφορημένοι ότι μπορεί να χάσουν την περιουσία τους καταφέρθηκαν κύρια κατά του δ.σ. Γιώργου Παντελίδη που έκανε την εισήγηση) το σώμα πήρε κατά πλειοψηφία απόφαση να ζητήσει από τη Νομαρχία την κατάρτιση περιβαλλοντικής μελέτης για τον καθορισμό χρήσεων γης. Αυτό που ζητά το συμβούλιο είναι να μην επιτραπεί όμως η ανάπτυξη βιομηχανιών, βιοτεχνιών ή άλογες οικιστικές παρεμβάσεις στην περιοχή.
Τη σχετική εισήγηση έκανε ο δ.σ. της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Γιώργος Παντελίδης, ως εκπρόσωπος και του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ομηρούπολης. Όπως τόνισε η προσπάθεια του Κέντρου είναι ξεκάθαρη ότι πρέπει να συνυπάρξουν όλες οι δράσεις και βέβαια να μην υπονομευθεί το μέλλον της περιοχής, αφού παρατηρείται το ανησυχητικό φαινόμενο να έχουν παρουσιαστεί επίδοξοι αγοραστές που καμία σχέση δεν έχουν με την περιοχή.
Από την πλευρά του ο κ. Παπαληός σημείωσε ότι δυστυχώς δεν ανήκει η αρμοδιότητα στο Δήμο, ενώ από την πρώτη στιγμή που ανέλαβαν καθήκοντα επιδίωξαν να γίνουν χωροταξικά και καθορισμός των χρήσεων γης.
Κατά της απόφασης στο δημοτικό συμβούλιο ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας Γιώργος Καλαγκιάς και Κώστας Μούνδρος. Όπως μας είπε ο κ. Μούνδρος  ουσιαστικά κανένας δεν διαφωνεί στο να μπει έλεγχος, έπρεπε όμως αν προηγηθεί μια διερευνητική συζήτηση και ενημέρωση των ιδιοκτητών.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑναβολή εγκαινίων σε ιχθυόσκαλα και φράγμα Κόρης Γεφύρι
Επόμενο άρθροΕκδήλωση της ΚΝΕ για τα σχολεία