Αρχική Green Life Υγεία- Διατροφή Σύσκεψη στη ΔΥΠΕ για το ΕΚΑΒ

Σύσκεψη στη ΔΥΠΕ για το ΕΚΑΒ

9

 
Το θέμα των αεροδιακομιδών απασχόλησε τη Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Δ.Υ.ΠΕ Βορείου Αιγαίου, στα πλαίσια της προσπάθειας ανάδειξης και αντιμετώπισης των προβλημάτων που προκύπτουν.
Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου από τη Μυτιλήνη στη σύσκεψη που έγινε προχθές Τετάρτη, προσκεκλημένοι ήταν οι Διοικητές των νοσοκομείων, Οι διευθυντές των κέντρων Υγείας και εκπρόσωποι των ιατρικών συλλόγων της ΔΥΠΕ Βορείου Αιγαίου (από πλευράς του Ιατρικού Συλλόγου Χίου ήταν το μέλος του ΔΣ κ. Σμυρνιούδης). Στη σύσκεψη παρέστη επίσης αποστολή του ΕΚΑΒ με επικεφαλή τον αντιπρόεδρο του ΔΣ του ΕΚΑΒ κ. Παπαευσταθίου.
Τα κυριότερα θέματα που αναπτύχθηκαν αφορούσαν τη θεσμοθέτηση κανόνων εκτέλεσης των αεροδιακομιδών, την ανάπτυξη δικτύου επικοινωνίας και συνεργασίας των εμπλεκομένων φορέων και την ανάπτυξη συγκεκριμένων δράσεων με στόχο την ασφάλεια των ασθενών.
Αποφασίστηκε επίσης ο συντονισμός των ενεργειών όλων των εμπλεκομένων φορέων και η άσκηση ελέγχου σε όλα τα στάδια της διαδικασίας.
Όπως μας δήλωσε ο Διοικητής του νοσοκομείου Χίου Μενέλαος Γεωργαντέλης από τον αντιπρόεδρο του ΕΚΑΒ εξηγήθηκε στο πως λειτουργεί το όλο σύστημα, με τη βάση των γιατρών που βρίσκονται στη βάρδια στην Ελευσίνα, τα πτητικά μέσα που διαθέτουν σήμερα αλλά και ο συντονισμός που πρέπει να υπάρξει στο θέμα της επικοινωνίας με το νοσοκομείο που θα υποδεχθεί τον ασθενή.
Στο σημείο που στάθηκαν ιδιαίτερα ήταν στο ζήτημα του χαρακτηρισμού ενός περιστατικού ως ιδιαίτερου σοβαρού που επιβάλλει να ενεργοποιηθεί το ΕΚΑΒ, κάτι που είναι αλήθεια πως αρκετές φορές έχει επισημανθεί ειδικά μετά την τραγική είδηση που αφορά την πτώση ελικοπτέρου ΕΚΑΒ
Βέβαια αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αναπτυχθεί η τηλεϊατρική έτσι ώστε ειδικά οι αγροτικοί γιατροί στα μικρά νησιά να έχουν ανοικτή επικοινωνία με κάποιο ειδικευμένο συνάδελφο τους σε ένα μεγάλο νοσοκομείο, η καλύτερη στελέχωση των Κέντρων Υγείας και η ενδυνάμωση των νομαρχιακών νοσοκομείων.
“Η ΔΥΠΕ Β. Αιγαίου, καταλήγει το δελτίο τύπου, ευελπιστεί πως τα συμπεράσματα της σύσκεψης θα συμβάλλουν θετικά στην διεξαγωγή των αεροδιακομιδών”.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑναβολή εγκαινίων σε ιχθυόσκαλα και φράγμα Κόρης Γεφύρι
Επόμενο άρθροΕκδήλωση της ΚΝΕ για τα σχολεία