Αρχική Πολιτισμός Συμπόσιο με θέμα <>, στην Αθήνα

Συμπόσιο με θέμα <<Η εικόνα της Ελλάδας στον καθρέφτη των Λαών (17ος - 20ος αιώνας)>>, στην Αθήνα

11

 
38 Φιλέλληνες ερευνητές από διάφορες χώρες συνεδριάζουν στην Αθήνα από τις 2-6 Δεκεμβρίου

 

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Επιστημονικής Οικουμενικής και Πολιτιστικής Συνεργασίας, με έδρα το Wurzburg της Γερμανίας, του οποίου είναι πρόεδρος ο καθηγητής κ. Ευάγγελος Κωνσταντίνου, ίδρυσε με την οικονομική και ηθική ενίσχυση του ιδρύματος ΣΤΑΥΡΟΣ Σ. ΝΙΑΡΧΟΣ ένα ειδικό Τμήμα για την έρευνα του Φιλελληνισμού. Το Τμήμα αυτό πρόκειται να διαδραματίσει ένα βαρυσήμαντο ρόλο στην έρευνα του επιστημονικού αυτού κλάδου, ο οποίος δεν έχει μέχρι σήμερα αρκούντως ερευνηθεί.

Ο κ. Κωνσταντίνου φιλοδοξεί να δημιουργήσει στο Wurzburg ένα μοναδικό ερευνητικό Κέντρο προς αυτήν την κατεύθυνση, το οποίο θα περιλαμβάνει Αρχείο των μέχρι τούδε εκδεδομένων μελετών και των ανεκδότων έργων, τα οποία φυλάσσονται σε βιβλιοθήκες της Γερμανίας και άλλων χωρών και τα οποία θα εκδόσει το ανωτέρω Κέντρο σε συνεργασία με πολλούς επιστήμονες από πολλές χώρες. Το Αρχείο αυτό θα είναι στη διάθεση των ερευνητών εκείνων, οι οποίοι θα θελήσουν να ασχοληθούν με το θέμα αυτό. Η ίδρυση του Κέντρου αυτού είναι ζωτικής σημασίας για την χώρα μας ,διότι η έρευνα θα επεκταθεί και στον σύγχρονο Φιλελληνισμό, όπως αυτός εκφράζεται στον γερμανικό τύπο, τη λογοτεχνία και τις εικαστικές τέχνες.
Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθεί ένα μοντέρνο φιλελληνικό λόμπυ, το οποίο θα προβάλλει τα εθνικά και πολιτιστικά μας θέματα στον διεθνή χώρο.


Το Ίδρυμα ΣΤΑΥΡΟΣ Σ. ΝΙΑΡΧΟΣ, το οποίο εδώ και χρόνια τώρα συμβάλλει αποφασιστικά με την οικονομική του ενίσχυση στην προβολή του ελληνικού πολιτισμού εντός και εκτός της Ελλάδας, δημιουργεί ένα νέο φόρουμ ελληνικού πολιτισμού στην Γερμανία και θα πρέπει να είναι κανείς υπερήφανος και ευγνώμων προς το ανωτέρω Ίδρυμα.


Στα πλαίσια λοιπόν του ανωτέρω Τμήματος του Ευρωπαϊκού μας Κέντρου και με την συνεργασία της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας της Ελλάδος διοργανώνουμε στην μεγάλη αίθουσα του Ιστορικού και Εθνικού Μουσείου της Ελλάδος (Παλιά Βουλή, Οδός Σταδίου), ένα Διεθνές Συμπόσιο με τίτλο “Η εικόνα της Ελλάδας στον καθρέφτη των λαών(17ος – 20ος αιώνας)”. Στο Διεθνές αυτό Συμπόσιο συμμετέχουν 38 φιλέλληνες ερευνητές από πολλές χώρες, όπως Ρωσσία, Αρμενία, Γεωργία, Αμερική, Αυστραλία, Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία, Γερμανία, Αυστρία, Βουλγαρία, Κροατία, Φινλανδία, Ρουμανία κ. ά.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑναβολή εγκαινίων σε ιχθυόσκαλα και φράγμα Κόρης Γεφύρι
Επόμενο άρθροΕκδήλωση της ΚΝΕ για τα σχολεία