Αρχική Νέα Τοπικά Κάλεσμα ΠΑΜΕ στην απεργία της 14ης Δεκεμβρίου

Κάλεσμα ΠΑΜΕ στην απεργία της 14ης Δεκεμβρίου

5

 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
 
 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
 Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας αταλάντευτα στη γραμμή που ακολούθησε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, στη ρότα που χαράζει το μεγάλο κεφάλαιο και η ΕΕ, εντείνει την επίθεση στο σύνολο των δικαιωμάτων της νεολαίας και των εργαζομένων.
 Ο νέος προϋπολογισμός για το 2006 είναι ένας ακόμη βαθιά ταξικός – αντιλαϊκός προϋπολογισμός, που κινείται στα πλαίσια της μόνιμης λιτότητας για τους εργαζόμενους, της φοροληστείας σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, συνεχίζει το ξεπούλημα στο κεφάλαιο της δημόσιας περιουσίας, επιχειρεί νέο πλήγμα στα κοινωνικά μας δικαιώματα, με μοναδικό στόχο τη νέα αύξηση των – ήδη προκλητικών διαστάσεων – κερδών του μεγάλου κεφαλαίου.
 Την ίδια στιγμή η επίθεση στα μορφωτικά δικαιώματα της νεολαίας συνεχίζεται, η δια βίου αμάθεια γενικεύεται, οι πολυεθνικές με το μανδύα του χορηγού έχουν εισβάλει στα σχολεία όλων των βαθμίδων, η κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών οικοδομείται, η αξιολόγηση με βάση τους στόχους και τις απαιτήσεις του κεφαλαίου προχωρά, η εμπορευματοποίηση αναδείχνεται σε κυρίαρχο σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, το ευέλικτο σχολείο της αγοράς γίνεται πραγματικότητα.
 Είναι φανερό πως μπροστά στη συνολική επίθεση του κεφαλαίου απαιτείται η ενιαία και αποφασιστική απάντηση της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων. Η απάντηση αυτή όμως δεν μπορεί να δοθεί από τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, οι οποίες συνειδητά υπηρετούν την πολιτική του κεφαλαίου. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις που εξαγγέλλουν έχουν το χαρακτήρα της εκτόνωσης της συσσωρευμένης δυσαρέσκειας και του αποπροσανατολισμού των εργαζομένων. Το πλαίσιο αιτημάτων που διατυπώνουν δεν ανταποκρίνεται ούτε στις στοιχειώδεις ανάγκες των εργαζομένων σήμερα, συγκαλύπτει τους βασικούς στόχους των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων και αποπροσανατολίζει. Την ίδια στιγμή, οι ίδιες αυτές ηγεσίες, παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην προώθηση των αντιλαϊκών επιλογών. Δεν είναι τυχαία η δημιουργία του πρώτου ιδιωτικού πανεπιστημίου από τη ΓΣΕΕ, ούτε οι συμφωνίες “εργασιακής ειρήνης” που συνυπογράφουν με το ΣΕΒ εν μέσω συνολικής επίθεσης στα δικαιώματά μας. Μήπως δεν είναι η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ εκείνη που συναίνεσε και συναινεί στη χρόνια λιτότητα, συζητώντας δήθεν για νέο μισθολόγιο ή μήπως αυτή η ίδια πλειοψηφία δεν είναι που αποδέχτηκε το σχέδιο “ΠΟΛΙΤΕΙΑ”, την αξιολόγηση και την πλήρη συμμόρφωση της Δημόσιας Διοίκησης με τους όρους και τις απαιτήσεις εξυπηρέτησης του μεγάλου κεφαλαίου;
ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΠΩΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΕΣ ΟΥΤΕ ΘΕΛΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΗΓΗΘΟΥΝ ΣΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.
ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ!
 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
 Τα όρια της πρόκλησης αγγίζει και η στάση των πλειοψηφιών στις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες ΟΛΜΕ – ΔΟΕ. Δε φτάνει που έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να υπονομεύσουν τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στην προηγούμενη 48ωρη απεργία, ψηφίζοντας πλαίσιο αιτημάτων στριμωγμένο στα καλούπια του συμβιβασμού τους με την  πολιτική του κεφαλαίου, προχωρούν τώρα ακόμα πιο πέρα.  Ενώ  δεκάδες Συντονιστικά μαθητών από όλη τη χώρα, φοιτητικοί και σπουδαστικοί Σύλλογοι έχουν ανακοινώσει συλλαλητήρια  σε όλη την Ελλάδα για τις 9 Δεκέμβρη, οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες αποφάσισαν τη διοργάνωση συλλαλητηρίου για την Παιδεία το Σάββατο 3 Δεκέμβρη, με την ΑΔΕΔΥ! Χωρίς εργατικά συνδικάτα, το γονεϊκό, μαθητικό, σπουδαστικό και φοιτητικό κίνημα,  αφού το πλαίσιο διεκδικήσεων που προβάλλουν απομονώνει και δε συσπειρώνει Τα  γενικόλογα και ασαφή αιτήματα, στη γνωστή γραμμή της συναίνεσης που χρόνια με συνέπεια ακολουθούν, αποκαλύπτουν πως το συλλαλητήριό στις 3 Δεκέμβρη δεν έχει άλλο στόχο πέρα από την αποδυνάμωση των μεγάλων κινητοποιήσεων της 9ης του Δεκέμβρη, του σφετερισμού της πρωτοκαθεδρίας του εκπαιδευτικού κινήματος μέσω του Τύπου και των τηλεοπτικών καναλιών, την ψηφοθηρία μπροστά στις εκλογές των ΕΛΜΕ.
 Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
 Γυρίστε την πλάτη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Απορρίψτε τους ελιγμούς τους. Απομονώστε τους.
 Σας καλούμε:
– Να συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία της 14ης του Δεκέμβρη και στις ταξικές συγκεντρώσεις, με το πλαίσιο διεκδικήσεων του ΠΑΜΕ.
–  Να συμβάλουμε αποφασιστικά στην επιτυχία των συλλαλητηρίων της 9ης του Δεκέμβρη, στην απόκρουση του αυταρχισμού σε βάρος όσων αγωνίζονται. Μέσα από τα ΔΣ και τις Γενικές Συνελεύσεις να αποφασίσουμε στάσεις εργασίας και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.
– Να διεκδικήσουμε, αξιοποιώντας  κάθε δυνατότητα, Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων και των ΕΛΜΕ για το διάστημα 15 – 21 Δεκέμβρη και Ολομέλεια – Συνέλευση Προέδρων στις 22 Δεκέμβρη, για να εκτιμήσουμε την κατάσταση και να αποφασίσουμε την κλιμάκωση του αγώνα.
ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΙΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΕΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΕΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΤΑΞΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΡΑ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕκδήλωση Κέντρου Χιακών Μελετών “ΠΕΛΙΝΝΑΙΟ” για ίδρυση γεωλογικού πάρκου στον Κορακάρη
Επόμενο άρθροΓιάννης Καλογεράς: ποιοι μιλούν; (μια απάντηση στο Μ. Σκούφαλο)