Αρχική Νέα Τοπικά Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δημοτών Ομηρούπολης: από τη μια καμπάνια για την ακρίβεια και...

Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δημοτών Ομηρούπολης: από τη μια καμπάνια για την ακρίβεια και από την άλλη αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη…

4

 Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δημοτών καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή η οποία με περισσή θρασύτητα τετραπλασίασε τα ανταποδοτικά τέλη επιτείνοντας ακόμα περισσότερο την άσχημη οικονομική κατάσταση των μισθωτών και συνταξιούχων δημοτών μας.
 Όντας η ίδια υπεύθυνη για την άθλια οικονομική κατάσταση του δήμου προσπαθεί, προβλήματα που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά με δική της ευθύνη να τα φορτώσει στις πλάτες του λαού μας.
 Με κροκοδείλια δάκρυα και μπόλικη κινδυνολογία, σε αγαστή συνεργασία οι προσκείμενοι σύμβουλοι στο ΠΑΣΟΚ αλλά και αυτοί της ΝΔ με πρώτο μαέστρο το δήμαρχο ξεκίνησαν τις αυξήσεις από το 10% για να καταλήξουν με γαλαντομία στο 7% λες και αφορούσαν αυτές στις τσέπες των δικών της στελεχών.
 Εύστοχα ο επικεφαλής της κίνησής  μας καυτηρίασε το τραγελαφικό γεγονός από τη μια τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να κάνουν καμπάνια για την ακρίβεια περιδιαβαίνοντας τους κεντρικούς δρόμους της Χίου κι από την άλλη ψηφίζουν υπέρογκες αυξήσεις αποδεικνύοντας την υποκρισία τους.
Χωρίς αιδώ ο ίδιος ο δήμαρχος προσπάθησε  με ένα φτηνό ελιγμό να συνδέσει την πρότασή μας  περί πρόσληψης των υπαλλήλων της τεχνικής εταιρείας  από το δήμο, με τις αυξήσεις των ανταποδοτικών τελών, τη στιγμή που πουθενά δεν υπήρχε προϋπολογισμένο ποσό που να δικαιολογεί τη μομφή του δημάρχου. Για άλλη μια φορά όμως αποδείχτηκε το πόσο ασύστολα εμπαίζει τους δημότες και τους εργαζόμενους.
Με το να μην έχει πρόταση για το ζήτημα της Τεχνικής πέρα από την τακτική που ακολουθεί για το κλείσιμό της, μετέρχεται σε δημαγωγικές πρακτικές προκειμένου να αποφύγει τη συζήτηση επί της ουσίας. Η παράταξή μας έχει και λύσεις και τρόπους εύρεσης χρημάτων. Χρειάζονται όμως πολιτικά “κότσια” που η δημοτική αρχή έχασε στο βωμό της συναίνεσης, της υποταγής και της πολιτικής διαπλοκής.
Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία εκτιμά ότι αποτελεί δυστύχημα το γεγονός ότι πέρασε αυτή η φορομπηχτική πολιτική και με τις λευκές ψήφους ανεξαρτητοποιημένων συμβούλων (ΣΥΝ), που υπέκυψαν στους εκβιασμούς και στα ψευτοδιλήμματα του δημάρχου, ενδεχόμενα όμως και στις προσκλήσεις του μιας και ανήκαν μέχρι πρότινος στην παράταξή του.
Σε αντίθεση περίπτωση, αν δεν παλινωδούσαν, υπονομεύοντας οι ίδιοι την αξιοπιστία τους, υπήρχε η δυνατότητα ακόμα και αν η αντιπολίτευση είχε διαφορετικές προτάσεις, να μην περάσει η φορομπηχτική πολιτική της δημοτικής αρχής.
Καταλήγοντας για άλλη μια φορά θεωρούμε ότι αυτή η φοροεισπραχτική πολιτική  μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη συνολική αντίδραση των δημοτών μας, που δυστυχώς είναι ζητούμενο, με τη συνολική καταδίκη αυτής της δημοτικής αρχής στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, με την ενδυνάμωση και ολόπλευρη στήριξη της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας που εκ των πραγμάτων αναγορεύεται σε μοναδική λύση για τους πολύπλευρα δοκιμαζόμενους δημότες μας, που αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία και δεν έχουν το προνόμιο του αυλικού της σημερινής δημοτικής αρχής ή παρεμφερών με αυτή πολιτικών σχημάτων.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕκδήλωση Κέντρου Χιακών Μελετών “ΠΕΛΙΝΝΑΙΟ” για ίδρυση γεωλογικού πάρκου στον Κορακάρη
Επόμενο άρθροΓιάννης Καλογεράς: ποιοι μιλούν; (μια απάντηση στο Μ. Σκούφαλο)