Αρχική Νέα Τοπικά Πορεία ατόμων με αναπηρίες

Πορεία ατόμων με αναπηρίες

5

 Την ελεύθερη και απρόσκοπτη πρόσβαση σε όλα τα κτήρια που στεγάζουν δημόσιες υπηρεσίες, στα σχολεία, στους χώρους άθλησης, εκκλησίες αλλά και στις ιδιωτικές επιχειρήσεις όπως και στα μέσα μεταφοράς, διεκδίκησαν τα άτομα με αναπηρίες που πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης.
Μια μέρα πριν την Παγκόσμια Μέρα για τα Άτομα με Αναπηρίες, ο Παγχιακός Σϋλλογος ΑΜΕΑ πραγματοποίησε συγκέντρωση με τη συμμετοχή επίσης των μαθητών από το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Χίου και της Μονάδας επαγγελματικής αποκατάστασης που λειτουργεί στο νησί.
Σημαντικότατο είναι το γεγονός ότι αρκετοί ήταν οι γονείς που πήραν τα παιδιά τους με κινητικά και κύρια διανοητικά προβλήματα και συμμετείχαν σε αυτή τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, σπάζοντας την προκατάληψη που δυστυχώς ως ένα σημείο παραμένει ότι δεν πρέπει να δείχνουμε το πρόβλημα.
Η πορεία των ατόμων με αναπηρίες κατέληξε στο κτήριο όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες της Οικονομικής Εφορείας Χίου και της Περιφερειακής Διοίκησης όπου είναι πλήρη η έλλειψη πρόσβασης για τα άτομα με κινητικά προβλήματα.
Η δέσμευση που έλαβαν από εκπροσώπους των δύο υπηρεσιών είναι ότι σύντομα θα κατασκευαστεί μπάρα ώστε να μπορούν να ανεβαίνουν μέχρι το χώρο που είναι το ασανσέρ τα άτομα με κινητικά προβλήματα.
Εξάλλου η κα Μιχάλα, Πρόεδρος του Παγχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρίες, όντας στο καροτσάκι της υπέδειξε στον αντιδήμαρχος των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Χίου και στον προϊστάμενο της υπηρεσίας, Αντώνη Λυπαρή και Λάκη Τσακό αντίστοιχα, τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν στα νέα πεζοδρόμια που κατασκευάζονται για να είναι και λειτουργικά για τα άτομα με αναπηρίες, υπενθυμίζοντας ότι εν δυνάμει μπορούμε όλοι να είμαστε ανάπηροι μελλοντικά.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕκδήλωση Κέντρου Χιακών Μελετών “ΠΕΛΙΝΝΑΙΟ” για ίδρυση γεωλογικού πάρκου στον Κορακάρη
Επόμενο άρθροΓιάννης Καλογεράς: ποιοι μιλούν; (μια απάντηση στο Μ. Σκούφαλο)