Αρχική Νέα Τοπικά Δηλώσεις του προέδρου της ΕΣΗΕΑ Π. Σόμπολου μετά τη συνάντηση με τον...

Δηλώσεις του προέδρου της ΕΣΗΕΑ Π. Σόμπολου μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

18

Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής συναντήθηκε χθες , στο Μέγαρο Μαξίμου με το Προεδρείο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων  Αθηνών (ΕΣΗΕΑ). 


Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Π. Σόμπολος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΣΗΕΑ: Μια συνάντηση με τον Πρωθυπουργός της χώρας αντιλαμβάνεστε ότι πάντα έχει ενδιαφέρον. Εκθέσαμε λοιπόν στον κ. Καραμανλή όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους δημοσιογράφους και γενικότερα τα προβλήματα του κλάδου μας. Βρήκαμε μια θετική ανταπόκριση και γενικά ένα καλό κλίμα από τον Πρωθυπουργό. Μαζί του ήταν, όπως καταλαβαίνετε, ο Υπουργός Επικρατείας κ. Θ. Ρουσόπουλος. Σημείωσε εκείνος κάποιες εκκρεμότητες. Αποφασίσθηκε να συναντηθούμε με τον κ. Ρουσόπουλο και με δύο άλλους Υπουργούς, για κάποια από τα θέματά μας και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά.


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Πρόεδρε ποιά ήταν τα σημαντικότερα θέματα που θέσατε;


ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΣΗΕΑ: Θέσαμε το θέμα του αγγελιοσήμου, που μας αφορά, ως κλάδο, το νόμο για τις αστικές αποζημιώσεις του Τύπου, δηλαδή τον τυποκτόνο νόμο όπως λέμε εμείς. Θέματα που έχουν σχέση με τους συνταξιούχους συναδέλφους μας, εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα των ταμείων μας. Και, φυσικά, κυρίαρχο, πρώτο θέμα απ’ όλα ήταν η διαφάνεια στην ιδιοκτησία των Μέσων Ενημέρωσης για το οποίο έγινε πολύ συζήτηση με τον κ. Πρωθυπουργό.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕκδήλωση Κέντρου Χιακών Μελετών “ΠΕΛΙΝΝΑΙΟ” για ίδρυση γεωλογικού πάρκου στον Κορακάρη
Επόμενο άρθροΓιάννης Καλογεράς: ποιοι μιλούν; (μια απάντηση στο Μ. Σκούφαλο)