Αρχική Απόψεις Aρθρα Γιάννης Καλογεράς: ποιοι μιλούν; (μια απάντηση στο Μ. Σκούφαλο)

Γιάννης Καλογεράς: ποιοι μιλούν; (μια απάντηση στο Μ. Σκούφαλο)

50

       Ποιοι μιλούν Ίσως να έχει φανεί περίεργο που ο ΣΥΝ Χίου αποφεύγει να απαντήσει στις λυσσαλέες και κακεντρεχείς επιθέσεις του ΚΚΕ, που διαστρεβλώνουν τις θέσεις του και τη δράση του. Ο μοναδικός λόγος που το κάνομε είναι γιατί το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η Αριστερά, αν πραγματικά πιστεύουμε σ’  αυτήν, είναι η αντιπαράθεση που οδηγεί σε πόλεμο και όχι σε σύνθεση και προβληματισμό.
 Όμως το ποτήρι καμιά φορά ξεχειλίζει και αυτό έγινε με το τελευταίο ανιστόρητο άρθρο του Μάρκου Σκούφαλου.
 Φίλε Μάρκο για να κάνεις κριτική , ακόμη και πόλεμο, σε ένα κομμάτι της αριστεράς, αφού ομιλείς εκ μέρους του ΚΚΕ, οφείλεις πρώτα να κάνεις την αυτοκριτική σου γιατί γνωρίζεις πολύ καλά ότι:
Η ηγεσία του  ΚΚΕ με τα άπειρα πολιτικά της λάθη είναι συνυπεύθυνη με αυτούς που οδήγησαν τη χώρα στον εμφύλιο και τους αγωνιστές της Εθνικής μας Αντίστασης στις εξορίες, μέσα και έξω από τη χώρα, στις φυλακίσεις και στα εκτελεστικά αποσπάσματα.
 Τα ΚΚΕ και τα αδελφά του κόμματα με τον ηγεμονισμό τους  και τον εξοντωτικό τους πόλεμο στα ρεύματα της Αριστεράς την  αποστείρωσαν  από τον κινηματικό της χαρακτήρα, που είναι συστατικό στοιχείο ενός προοδευτικού χώρου, οδηγώντας την έτσι στην ασφυξία και στον αφανισμό.
 Το ΚΚΕ με την άκριτη υποστήριξή του στα διεφθαρμένα ανελεύθερα και αποστεωμένα κομμουνιστικά κόμματα του λεγόμενου υπαρκτού σοσιαλισμού κατέστη συνυπεύθυνο για την σημερινή κατάσταση των χωρών αυτών.
  Κόμματα σαν το ΚΚΕ δημιουργούν στρατούς οπαδών και όχι σκεπτόμενους ανθρώπους. Κόμματα που κάθε αντίθετη άποψη ή κριτική την αποκεφαλίζουν( όπως πρόσφατα τον αγωνιστή δήμαρχο Γλυφάδας και μέλος του Κόμματός σας ) δημιουργούν στελέχη όπως αυτά που κυβερνούν σήμερα τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης που θυμίζω ότι ήταν κάποτε ανώτατα στελέχη των πρώην κομμουνιστικών κομμάτων αυτών των χωρών.
 Θα περίμενε κάποιος, μετά την κατάρρευση σαν χάρτινος πύργος του <<υπαρκτού σοσιαλισμού>> από τους ίδιους τους εργαζόμενους και την αδιέξοδη πολιτική του ΚΚΕ, η ηγεσία του να αναθεωρήσει  απόψεις που έχουν σχέση με την οργάνωση του κόμματος,  με την άποψη ότι στην αριστερά μπορούν να υπάρχουν μονολιθικές απόψεις ενώ  ζούμε σε έναν κόσμο που συνεχώς εξελίσσεται, με τη άποψη ότι μπορεί να οικοδομηθεί ο σοσιαλισμός χωρίς ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και τόσα  άλλα. Αντί αυτού περιχαρακώθηκε ακόμη περισσότερο, μη χάσει της θεσούλες και τις επιχειρήσεις του, και βάλθηκε να καταστρέψει ότι καλύτερο βγήκε μέσα από τα σπλάχνα της Αριστεράς και του ΚΚΕ τις τελευταίες δεκαετίες τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ.
  Μας κατηγορείς φίλε Μάρκο συνυπεύθυνους με τον δικομματισμό που Κυβερνά την χώρα επιδιώκοντας να μας φορτώσεις την ευθύνη στελεχών του ΚΚΕ  όπως την Δαμανάκη τον Μπίστη τον Ανδρουλάκη και τόσους άλλους πού σήμερα είναι στο ΠΑΣΟΚ θέλοντας έτσι να βγάλεις πάνω από το κόμμα σου τις τεράστιες ευθύνες για μια ολόκληρη γενιά που το πίστεψε και την πρόδωσε.
 Μας κατηγορείς ότι στις επερχόμενες Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές θα συμπράξομε με το ΠΑΣΟΚ ενώ γνωρίζεις και τις κεντρικές αποφάσεις του ΣΥΝ αλλά και την στάση του τοπικά στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές που τον δικαίωσαν.
 Το άρθρο σου έρχεται να καλύψει τη θέση του κόμματός σου που δεν θέλει συνεργασία με τον ΣΥΝ. Το κάνει γιατί φοβάται. Ναι φοβάται την Αριστερά. Φοβάται γιατί ξέρει η ηγεσία του ότι οι πολιτικές του απόψεις είναι μακριά από την πραγματικότητα δεν φοβίζουν την άρχουσα τάξη και γιαυτό άλλωστε δεν γίνεται καμιά κριτική στην πολιτική του από τον ΄΄φυσικό΄΄ του αντίπαλο τη δεξιά.
 Αλήθεια που είναι η δική σας κριτική για τη συνεργασία σας με το ΔΗΚΚΙ; Γνωρίζεται που βρίσκονται σήμερα τα στελέχη του;
 Φίλε Μάρκο στις επόμενες Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές ο ΣΥΝ Χίου θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για φτιαχτούν αυτοδιοικητικά σχήματα που θα δώσουν διέξοδο στις Χιώτισσες και τους Χιώτες να αναδείξουν προοδευτικά Δημοτικά και Νομαρχιακά συμβούλια άξια να αντιμετωπίσουν τα συσσωρευμένα προβλήματα του νησιού μας που οι διάφοροι σωτήρες μας φόρτωσαν. Σ΄ αυτά σας θέλουμε μαζί. Διαφορετικά επωμίζεστε ακέραιες τις ευθύνες σας.
 
       Γιάννης Καλογεράς
       Γραμματέας της ΝΕ του ΣΥΝ Χίου

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔηλώσεις του προέδρου της ΕΣΗΕΑ Π. Σόμπολου μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό
Επόμενο άρθροΔ΄ Εθνική Ποδοσφαίρου: Ψυχή ΑΠΟ ΧΙΟΥ μέχρι το τέλος