Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Γιώτα Γαζή: το γκάλοπ δεν αποτελεί κομματική διαδικασία για το ΠΑΣΟΚ

Γιώτα Γαζή: το γκάλοπ δεν αποτελεί κομματική διαδικασία για το ΠΑΣΟΚ

8

 Το ξεκαθάρισμα ότι το γκάλοπ δεν αποτελεί αυτοσκοπό για την επιλογή ενός προσώπου ως υποψήφιου από το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, έδωσε η Γιώτα Γαζή, υπεύθυνη για τα δημοτικά θέματα στη Χίο από την Επιτροπή εκλογικού αγώνα του ΠΑΣΟΚ.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί της μας τόνισε σχετικά με τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα με τους Μάρκο Μεννή και Αντώνη Κοτσακά ότι και οι δύο συμφωνήσαν να ακολουθήσουν την κομματική διαδικασία. “Θα σεβαστούν και θα στηρίξουν τις όποιες αποφάσεις”, σημείωσε.
Σχολίασε ότι επρόκειτο για μια συζήτηση που πραγματοποιήθηκε σε ένα πολύ φιλικό κλίμα, “αφού εκτός από σύντροφοι είμαστε και φίλοι”, λέγοντας ότι γρήγορα συμφώνησαν στο παραπάνω.
Στο θέμα του γκάλοπ επισήμανε ότι για το ΠΑΣΟΚ αυτό δεν είναι αυτοσκοπός, και δεν πρόκειται για μια κομματική διαδικασία. Βεβαίως είναι ένα εργαλείο που το χρησιμοποιούμε αλλά δεν είμαστε σίγουροι ότι αυτό θα γίνει.
Στην περίπτωση που γίνει, είτε στη Χίο είτε αλλού, τόνισε ότι δεν θα μείνουν μόνο σε κάποια ονόματα αλλά θα δουν και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά για τα προβλήματα που έχει ένας τόπος και πως τα αξιολογούν οι πολίτες.
Και στην περίπτωση όμως που επιλεγεί το γκάλοπ αυτό δεν φαίνεται ότι πρόκειται να προχωρήσει άμεσα, αφού η κα Γαζή ήταν κατηγορηματική πως θα πρέπει να προχωρήσουν πρώτα οι εσωκομματικές διαδικασίες έτσι όπως ορίζονται από τις σχετικές εγκυκλίους του ΠΑΣΟΚ. Χαρακτήρισε τη διαδικασία ξεκάθαρη και σε ότι αφορά τους εν ενεργεία Δημάρχους που πρέπει το επόμενο διάστημα να κάνουν την παρουσίαση του έργου τους.
Στο ερώτημα αν και ο Αντώνης Κοτσακάς, όπως και άλλα πρόσωπα που ενδιαφέρονται για την υποψηφιότητα σε κάποιον Δήμο, θα παρουσιάσουν ανάλογα το δικό τους πρόγραμμα και οραματισμούς για το Δήμο, απάντησε πως δεν εξετάζεται σε αυτή τη φάση των εσωκομματικών διαδικασιών.
Σε ότι αφορά τη συζήτηση σχετικά με το ασυμβίβαστο της συμμετοχής του κ. Κοτσακά και στην εκλογική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι δεν είναι κάτι που τους αφορά τώρα, αν όμως υπάρξει υποψηφιότητα του τελευταίου, τότε πράγματι δεν θα μπορεί να είναι μέλος της Επιτροπής εκλογικού αγώνα.
Για το αν είναι “πονοκέφαλος” να υπάρχει σε ένα Δήμο ενδιαφέρον από περισσότερα του ενός προσώπων, η Γιώτα Γαζή χαρακτήρισε το γεγονός ως ευχάριστο, διότι τόσο στη Χίο όσο και αλλού δείχνει ότι το ΠΑΣΟΚ έχει πολλά και ικανά στελέχη που προσπαθούν για το καλύτερο στην κοινωνία.
Στο θέμα του πότε θα είναι το ΠΑΣΟΚ έτοιμο να ανακοινώσει ονόματα σε Δήμους (άρα και πότε θα έχει ολοκληρωθεί η εσωκομματική διαδικασία) προσδιόρισε ότι αυτό θα μπορεί να γίνει μετά τις γιορτές, μέσα στον προσεχή Ιανουάριο.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔηλώσεις του προέδρου της ΕΣΗΕΑ Π. Σόμπολου μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό
Επόμενο άρθροΔ΄ Εθνική Ποδοσφαίρου: Ψυχή ΑΠΟ ΧΙΟΥ μέχρι το τέλος