Αρχική Νέα Τοπικά Νομαρχιακή Επιτροπή:Η ωριμότητα έργων μας δίνει έδαφος στο ΠΕΠ!

Νομαρχιακή Επιτροπή:Η ωριμότητα έργων μας δίνει έδαφος στο ΠΕΠ!

21

Με το σύστημα μελέτη- κατασκευή θα προχωρήσει το έργο της κατασκευής του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στη Βόρεια Χίο, και στη θέση Πυργιά Καρδαμύλων. Η Νομαρχιακή Επιτροπή ενέκρινε τα αναμορφωθέντα τεύχη δημοπράτησης και ο φάκελος θα πάει στο ΥΠΕΧΩΔΕ ώστε αφού δοθεί έγκριση να μπορεί να γίνει η δημοπράτηση του έργου.
Ο Πολύδωρος Λαμπρινούδης εξηγώντας την πολιτική του ακολουθεί η Νομαρχία για το θέμα των ΧΥΤΑ, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα μπορέσει να ξεκινήσει το έργο με 1 εκατομμύριο ΕΥΡΩ (ο συνολικός προϋπολογισμός φθάνει τα 4 εκ. ΕΥΡΩ), ενώ είναι σημαντικό ότι αναμένεται να εξοικονομηθούν από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (τους ιδίους πόρους της Νομαρχίας) περί τα 2 εκατομμύρια ΕΥΡΩ. Αυτό θα επιτευχθεί διότι είναι πολύ πιθανή η ένταξη των έργων των φραγμάτων Φυρόλακκα και Σαραπιού στο ΠΕΠ, μιας και η Περιφέρεια δίνει μάχη να εντάξει ώριμα έργα για να έχει απορροφήσεις και να μην χαθούν κονδύλια.
Σε σχετική ερώτηση του Γιάννη Γαϊσίδη για τον Κατράρη ο κ. Νομάρχης εξέφρασε την ικανοποίηση πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τις χρηματοδοτήσεις αφού είναι ενταγμένο στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα FEOGA του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Εν τω μεταξύ με τις διαφωνίες του εκπροσώπου της αντιπολίτευσης κ. Γαϊσίδη, που ζήτησε ακύρωση του διαγωνισμού και επαναπροκήρυξη νέου, για τη σύμβαση με σύμβουλο για το έργο του βοτανικού κήπου, αποφασίστηκε να εξεταστεί αν η συμμετοχή ενός ενδιαφερόμενου σε διαγωνισμό που μάλιστα δίνει μηδενική έκπτωση στο έργο είναι νόμιμη. Παράλληλα θα ζητηθεί από το ένα και μόνο γραφείο που κατέθεσε προσφορά να κάνει νέα με έκπτωση (10-155 ήταν η πρόταση) και στην επόμενη συνεδρίαση να αποφασίσουν για την τύχη του διαγωνισμού.


Θ. ΠΥΛ.

Πηγή: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕπίκαιρη ερώτηση Τσουρή στον Πρωθυπουργό
Επόμενο άρθροΠανεπιστήμιο Αιγαίου: Η Σχολή Επιστημών της Διοίκησης γιορτάζει τα 20 χρόνια της