Αρχική Νέα Τοπικά Ξεκινά το έργο αποχέτευσης Καμποχώρων- Ιωνίας

Ξεκινά το έργο αποχέτευσης Καμποχώρων- Ιωνίας

4

 Έτοιμος να εγκατασταθεί είναι πλέον ο εργολάβος για την εκτέλεση του έργου κατασκευής δικτύου αποχέτευσης των Δήμων Καμποχώρων και Ιωνίας, μετά τις τελευταίες διευκρινήσεις για το πέρασμα του αγωγού.
Οι δύο Δήμοι, η επιβλέπουσα αρχή που είναι η ΤΥΔΚ και η Νομαρχία εξέτασαν ποια είναι η πιο προσοδοφόρος οδός για το πέρασμα των σωλήνων.
Από το Νομάρχη Πολύδωρο Λαμπρινούδη ζητήθηκε να βρεθεί μια λύση ώστε να μην πληγωθεί η άσφαλτος στο νεοφτιαγμένο τμήμα του δρόμου Χίου- Μεστών.
Έτσι μετά από αυτοψία που πραγματοποιήθηκε από μηχανικούς της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, της ΤΥΔΚ και του Δημάρχου Καμποχώρων Μανώλη Κράκαρη αποφασίστηκε η γραμμή στην απόσταση από Ανέμωνα μέχρι Βαβύλους, μήκους 1,5 χιλιομέτρων, να περάσει από τα πρανή του δρόμου. Αντίθετα στον κόμβο των Βαβύλων θα περάσει ο σωλήνας, αφού ακόμα δεν έχει πέσει η άσφαλτος.
Τώρα απομένει η έγγραφη άδεια από πλευράς ΕΥΟΔΟΥ που θα επιτρέπει στον εργολάβο να προχωρήσει στη χάραξη της τομής.
Όπως μας δήλωσαν τόσο ο Δήμαρχος Ιωνίας Γιώργης Βαρκάρης όσο και των Καμποχώρων στόχος είναι να γίνουν τώρα τα κομμάτια του έργου που περνούν από κεντρικούς δρόμους έτσι ώστε να μη δημιουργηθούν προβλήματα κατά το ερχόμενο καλοκαίρι.
Μετά την ολοκλήρωση του δικτύου και στον κόμβο των Βαβύλων, οι εργασίες θα ξεκινήσουν από τον αποδέκτη των λυμάτων -δηλαδή από το Κοντάρι- και θα συνεχίσουν προς Καμπόχωρα και Ιωνία ώστε σιγά- σιγά να συνδέονται και οι οικισμοί.
Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 1.902.408 ΕΥΡΩ θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό για τους δύο Δήμους αφού σε αρκετούς οικισμούς θα επιλύσει το μείζον θέμα της αποχέτευσης.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕπιστολή στον Πρωθυπουργό επέδωσαν οι υπάλληλοι του Υπουργείου Αιγαίου
Επόμενο άρθροΣυνέντευξη τύπου για το γεωπάρκο Κορακάρη