Αρχική Ομογένεια Δράσεις της Ένωσης Ομογενών Χίου

Δράσεις της Ένωσης Ομογενών Χίου

14

 Ο οικονομικός και διοικητικός απολογισμός της Ένωσης Ομογενών Χίου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, όπου και έτυχε της θετικής έγκρισης της Γενικής Συνέλευσης.
Ατά την ανάγνωση του διοικητικού απολογισμού μεταξύ άλλων αναφέρθηκε  ότι η Ένωση Ομογενών Χίου φέτος από το χρονικό διάστημα 29/11/2004 – 4/12/2005 εξυπηρέτησε πάνω από 150 άτομα εκ των οποίων τα 131 ήταν μέλη της Ένωσης. Οι εξυπηρετήσεις αφορούσαν σε έκδοση διαβατηρίων, ενημέρωση για έκδοση visa, σύνταξη επιστολών σε τράπεζες, ενημέρωση για μετατροπές στις άδειες οδήγησης, σύνταξη επιστολών προς ασφαλιστικές εταιρίες, κατάθεση δικαιολογητικών για συνταξιοδότηση, απόκτηση υπηκοότητας, απόκτηση κοινωνικής ασφάλισης, διευθέτηση θεμάτων κοινωνικής ασφάλισης (λάθη υπηρεσιών), διακοπή medicare, μεταφράσεις, έκδοση πράσινης κάρτας.
Επίσης διοργάνωσε 5 επιτυχημένες εκδηλώσεις, στις οποίες συμμετείχαν αρκετά από τα μέλη του Συλλόγου προκειμένου να ενισχυθεί οικονομικά το Γραφείο Εξυπηρέτησης των μελών.
Η Ένωση Ομογενών Χίου με ενέργειές της φρόντισε την άφιξη στην Ελλάδα 2 παιδιών αμερικανών υπηκόων ελληνικής καταγωγής και εξασφάλισε την κάλυψη των εξόδων  μετακίνησής τους από τη Νέα Υόρκη στην Αθήνα καθώς και δύο υποτροφίες ύψους 22,000 ευρώ για την παρακολούθηση του Αμερικανικού Κοινοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής Αθηνών προκειμένου να ομαλοποιηθεί η ζωή τους και να μην χάσουν την σειρά τους μετά τον φονικό τυφώνα Κατρίνα.
Ειπώθηκε επίσης ότι στις προθέσεις της Ένωσης είναι η διοργάνωση εκδήλωσης σε συνεργασία με το Δήμο Χίου για την ανακήρυξη του Πρέσβη επί τιμή κ. Βύρων Θεοδωρόπουλου σε επίτιμο δημότη Χίου.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚαι στο γάλα απαντάμε Χιώτικα!
Επόμενο άρθρο10 Δεκεμβρίου, Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Παγκόσμιος Μαραθώνιος Εκκλήσεων