Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών με 3 παιδιά για εξαγγελίες

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών με 3 παιδιά για εξαγγελίες

8

 Με αφορμή τις τελευταίες ανακοινώσεις που αφορούν μέτρα για οικογένειες με 3 παιδιά  οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί με 3 παιδιά εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση:
1) Μας προκαλούν  κατάπληξη και οργή οι κυβερνητικές  ανακοινώσεις που αφορούν τον διορισμό εκπαιδευτικών με 3παιδιά.
2) Οι ανακοινώσεις αυτές καμία σχέση δεν έχουν με τις αρχικές εξαγγελίες τον Ιούνιο του 2004 περί μόνιμου διορισμού.
3) Οι ανακοινώσεις αυτές δεν έχουν καμία σχέση με το ρεαλιστικό αίτημα μας για διορισμό όλων των εκπαιδευτικών σε θέσεις αναπληρωτών.
4) Ο διορισμός 20% αναπληρωτών επί των εκάστοτε κατά κλάδο και ειδικότητα διοριζομένων αποτελεί τον τέλειο εμπαιγμό ιδιαίτερα για όσους εκπαιδευτικούς δεν διοριστούν με την πρώτη εφαρμογή του μέτρου. Πολλοί από αυτούς θα διοριστούν μετά από μια δεκαετία ή και περισσότερο αφού επί πολλά χρόνια το 20% θα καλύπτεται από τα ίδια πρόσωπα που θα ανακυκλώνονται μέχρι το μόνιμο διορισμό τους.
5) Το μέτρο αυτό δεν κατοχυρώνει ίση μεταχείριση αφού εκ των πραγμάτων κάποιες ειδικότητες λόγω υψηλής ζήτησης θα ευνοηθούν ( φιλόλογοι, γυμναστές, νηπιαγωγοί)
ενώ κάποιες άλλες  μέτριας και χαμηλής ζήτησης θα ταλαιπωρούνται για πολλά χρόνια.
6) Ζητάμε καθαρές και τίμιες λύσεις και όχι επικοινωνιακά τεχνάσματα, αν θέλουν να πραγματικά να δώσουν δουλειά σε όλους  δεν έχουν παρά να ορίσουν δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα δύο ετών για τον διορισμό όσων έχουν ήδη τρία παιδιά κατά την έναρξη ισχύος του νόμου και να μοριοδοτήσουν την ηλικία του τρίτου παιδιού για μια δίκαιη κατάταξη και πρόταξη όσων εκπαιδευτικών έχουν ήδη  τρία παιδιά.
7 ) επισημαίνουμε μια σημαντική λεπτομέρεια που δείχνει τη μιζέρια και την μικροψυχία με την οποία αντιμετωπίζουν τις οικογένειες με τρία παιδιά. Το δελτίο τύπου 6-12-2005 του Υπ. υγείας μεταξύ των άλλων αναφέρει:
“Όλες οι ως άνω παροχές χορηγούνται σε γονείς με τρία τέκνα ηλικίας μέχρι 18
ετών, ή μέχρι 24 ετών ,εφόσον σπουδάζουν, ή, εφόσον έχουν τέκνα με
αναπηρία ,ανεξαρτήτως ηλικίας.”
Αυτό σημαίνει ότι για μας ειδικά ξέχασαν ότι τα παιδιά μας υπηρετούν και στρατιωτική θητεία και δεν την συμπεριέλαβαν  όπως στους πολύτεκνους”
Για τους πολύτεκνους εκπαιδευτικούς η νομοθετική ρύθμιση που αφορούσε το διορισμό τους αναφέρει : ”  “Από την έναρξη του σχολικού έτους 2004-2005 και εφεξής οι πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί με τέκνα, τα οποία είναι ανήλικα ή υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία ή σπουδάζουν, εγγράφονται μέχρι 30 Ιουλίου κάθε έτους σε ειδικό πίνακα και διορίζονται σε θέσεις εκπαιδευτικών των κλάδων ΠΕ πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ανεξάρτητα από τη συμμετοχή τους σε διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π.”


ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΜΝΗΜΗ ; ΝΑ ΔΕΙΣ ΕΜΕΙΣ ΟΤΑΝ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΤΗΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ ΤΙ ΜΝΗΜΗ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ………..8) Θυμίζουμε τις εξαγγελίες του  ΙΟΥΝΙΟΥ του 2004 :


 Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων 22/06-20:45


“Από ειδικό πίνακα, και ανεξάρτητα από τη συμμετοχή τους στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, θα διορίζονται οι εκπαιδευτικοί που έχουν τρία παιδιά και πάνω. Κατά τη διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου που ρυθμίζει θέματα όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, η υπουργός Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων Μαριέττα Γιαννάκου μείωσε τον αριθμό των παιδιών από 4 σε 3, για να θεωρείται κάποιος εκπαιδευτικός ως πολύτεκνος, προκειμένου να ενταχθεί στην ευεργετική διάταξη. Όπως διευκρίνισε η κ. Γιαννάκου αποτελεί δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας, πολύτεκνοι να θεωρούνται οι έχοντες από 3 παιδιά και πάνω.”  

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔράσεις της Ένωσης Ομογενών Χίου
Επόμενο άρθροΚλειστός τη Δευτέρα ο δρόμος Χίου- Καρφά