Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Στην αγορά εργασίας οι πρώτοι πτυχιούχοι Μηχανικοί Οικονομίας

Στην αγορά εργασίας οι πρώτοι πτυχιούχοι Μηχανικοί Οικονομίας

11

 
Με την Τελετή Καθομολόγησης των Αποφοίτων καθώς και τις απονομές πτυχίων- διπλωμάτων, βραβείων και υποτροφιών, ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου οι εκδηλώσεις για τα 20 χρόνια της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης.
Ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι πήραν πτυχίο και οι πρώτοι 24 απόφοιτοι του Τμήματος Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης, των πρώτων πανελλαδικών πτυχιούχων με τέτοια ειδικότητα.
Στις πρωινές εκδηλώσεις της Παρασκευής ξεχώρισε η πανηγυρική ομιλία του τέως Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου Καθηγητή κ. Θεμιστοκλή Λέκκα.
Με θέμα ομιλίας “Η Επιστήμη του Μηχανικού στη Νέα Εποχή” ο κ. Λέκκας αναφέρθηκε στο πως δημιουργήθηκε το Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας & Διοίκησης.“Μετά το 1995 είπαμε να κάνουμε και πολυτεχνική σχολή”, σημείωσε ο τέως Πρύτανης που τόνισε ότι επόμενος στόχος είναι να δημιουργηθεί Ιατρική Σχολή (σχεδιάζεται να έχει έδρα την πατρίδα του Ιπποκράτη την Κω). Έτσι ταξίδεψε στην Αμερική όπου εκεί είχε συνάντηση με έλληνες καθηγητές Πανεπιστημίων οι οποίοι και του ανέφεραν ότι σύγχρονες σχολές στο χώρο αυτό είναι των περιβαλλοντολόγων μηχανολόγων (όπου υπάρχει η σχετική σχολή περιβάλλοντος) και των Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης (ΤΜΟΔ), που τελικά έγινε στη Χίο.
Ο κ. Λέκκας δεν μάσησε τα λόγια του αναφερόμενος στους “παραδοσιακούς μηχανικούς”, λέγοντας ότι έχουν το έργο ως αυτοσκοπό ενώ τόνισε ότι είναι λάθος η επαγγελματική αποκατάσταση να έχει σχέση με μια γραφειοκρατική πολιτική που υπάρχει, δίνοντας ως παράδειγμα ότι η Πολιτεία επιβάλλει να υπάρχει σε ένα έργο επιβλέπων μηχανικός χωρίς να την ενδιαφέρει αν υπάρχει και επίβλεψη.
“Θέλουμε ένα μηχανικό της νέας εποχής. Θέλουμε μηχανικό που να σχεδιάζει, να λειτουργεί που θα κάνει προϋπολογισμό”, σημείωσε.
Ευχόμενος καλή σταδιοδρομία σε αυτούς τους πρώτους αποφοίτους του ΤΜΟΔ θύμισε ότι λίγο ήταν σαν πατέρες και μητέρες που έπρεπε αυτό το νέο τμήμα να το προχωρήσουν, να το στηρίξουν, να το διορθώσουν. “Το θέμα είναι τι θα προσφέρουμε στο κοινωνικό γίγνεσθαι σαν πτυχιούχοι. Αν θέλουμε να προσφέρουμε τότε θα βρούμε πάρα πολλές ασχολίες”, σημείωσε.
Το απόγευμα συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις με τους αποφοίτους των άλλων τμημάτων, σε μια πιο θερμή και “εκδηλωτική” ατμόσφαιρα.
Συγκεκριμένα έγιναν οι σχετικές απονομές σε:
– 52 αποφοίτους του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και σε 48 αποφοίτους προηγουμένων ετών (1991- 2001).
– 35 αποφοίτους του τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών
– 37 μεταπτυχιακούς του Προγράμματος Σπουδών “Ναυτιλία, Μεταφορές και Διεθνές Εμπόριο- ΝΑΜΕ” και 6 προηγουμένων ετών
– 18 μεταπτυχιακούς του Διατμηματικού Προγράμματος Σχεδιασμού, Διοίκησης και Πολιτικής του Τουρισμού”
– 43 μεταπτυχιακούς του Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων- ΜΒΑ”.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔράσεις της Ένωσης Ομογενών Χίου
Επόμενο άρθροΚλειστός τη Δευτέρα ο δρόμος Χίου- Καρφά