Αρχική Νέα Τοπικά Δήμος Καρδαμύλων: Ανάγκη για αντιπλημμυρική μελέτη στη Λήμνο

Δήμος Καρδαμύλων: Ανάγκη για αντιπλημμυρική μελέτη στη Λήμνο

6

 
Το θέμα των πλημμύρων που προκλήθηκαν στη Λήμνο Καρδαμύλων λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης (στις 17 Νοεμβρίου) ήρθαν στην επικαιρότητα του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδαμύλων που συνεδρίασε την προηγούμενη Πέμπτη.
Το θέμα της ημερήσιας διάταξης αφορούσε τον καθαρισμό ρυακιού από το γηροκομείο μέχρι την οικία Κλειδά, αλλά επεκτάθηκε και στο ζήτημα της Λήμνου.
Λαμβάνοντας το λόγο ο αντιδήμαρχος Αριστείδης Κελεπερτζής τόνισε ότι οι χείμαρροι είχαν καθαριστεί, ήταν όμως πάρα πολλά τα νερά που έρχονταν από την περιοχή του Σκαρδανά.
Σε όλη αυτή την ώρα σε έντονο ύφος ο δ.σ. Αντώνης Μπουσέκας έδειχνε φωτογραφίες που είχε τραβήξει ο επικεφαλής του συνδυασμού της μείζονος μειοψηφίας Βαγγέλης Μελιτζάνης, ο οποίος υποστήριζε ότι τα νερά ήταν λιγότερα από ότι την περίοδο της πλημμύρας στην περιοχή επί δικής του θητείας…
Από τις λίγες νηφάλιες φωνές που ακούστηκαν ήταν του δ.σ. της πλειοψηφίας Κώστα Φατσή. Μένοντας στην περιοχή τόνισε ότι κατά τη γνώμη του τα νερά ήταν πάρα πολλά, αλλά αυτό που προέχει είναι να βρεθεί μία μόνιμη λύση για να μην πλημμυρίζουν.
Όπως αναφέρθηκε έχει ζητηθεί από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση να εκπονήσει σχετική αντιπλημμυρική μελέτη.
Να τονίσουμε πάντως ότι με δεδομένο ότι η περιοχή βρίσκεται σε παλιά ελώδη περιοχή, που σημαίνει ότι έχει όλα τα στοιχεία εκείνα για να πλημμυρίσει, αν δεν υπάρξουν ανασχετικά φράγματα στις γύρω πλαγιές, θα είναι αδύνατο να λυθεί το πρόβλημα από την ώρα που γνωρίζουμε πλέον πως τα καιρικά φαινόμενα είναι έντονα και περιορισμένης διάρκειας.
Το θέμα πέρασε κατα  πλειοψηφία, να σημειώσουμε όμως ότι το Πρόεδρος του Σώματος Μιχάλης Καπίρης αναγκάστηκε να διακόψει τη συνεδρίαση διότι η αντιπολίτευση δια του κ. Μελιτζάνη συνέχιζε να συζητά το θέμα της Λήμνου.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜπάσκετ: Τρίποντο νίκης για τον Παγχιακό
Επόμενο άρθροΕκλογές ΕΛΜΕ- υποψήφιοι ψηφοδελτίων