Αρχική Νέα Τοπικά Εργατικό Κέντρο- Νομαρχ. τμήμα ΑΔΕΔΥ: συγκέντρωση σήμερα- απεργία αύριο (Τετάρτη)

Εργατικό Κέντρο- Νομαρχ. τμήμα ΑΔΕΔΥ: συγκέντρωση σήμερα- απεργία αύριο (Τετάρτη)

8


“Με τον αγώνα μας θα ακυρώσουμε τις αντεργατικές πολιτικές: ακρίβειας, λιτότητας και ανεργίας”. Με αυτό το βασικό σύνθημα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην απεργία της 14ης Δεκεμβρίου.
Συσπείρωση στα συνδικάτα και στον αγώνα ζήτησε και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χίου Νίκος Μαρτάκης που μαζί με την πρόεδρο του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Λίτσα Λύκου, παραχώρησαν χθες συνέντευξη τύπου.
“Η Κυβέρνηση της ΝΔ επανέρχεται δριμύτερη αφού έκλεισε έναν πρώτο κύκλο επιθέσεων με την υπονόμευση του ωραρίου, των εργασιακών σχέσεων και με την αύξηση της έμμεσης φορολογίας στους εργαζόμενους. Βιώνουμε και το ξέρουμε όλοι ότι η συνεχιζόμενη πολιτική της λιτότητας και από την προηγούμενη κυβέρνηση και τώρα έχει πιάσει για τα καλά και τους δημόσιους υπαλλήλους.
Βλέπουμε την υπονόμευση του ωραρίου, την αύξηση της έμμεσης φορολογίας, τα προνόμια που δίνονται στο κεφάλαιο και στους πλούσιους και όχι στους εργαζόμενους”, τόνισε η κα Λύκου σχολιάζοντας τα “χριστουγεννιάτικα δώρα” του Επιτρόπου της Ε.Ε. κ. Αλμούνια που σπρώχνει σε πιο αντεργατικές αναδιαρθρώσεις την οικονομία μας.
Πρέπει να συσπειρωθούμε όλοι όπως το κάναμε βάζοντας στη γωνία το νομοσχέδιο Γιαννίτση και σημειώνοντας ότι και σήμερα οφείλουν οι εργαζόμενοι να κάνουν το ίδιο, όταν μάλιστα είχαμε και τις προεκλογικές δεσμεύσεις της Κυβέρνησης.
Καταγγέλλοντας τις συμπράξεις ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, που οδηγούν στη συνέχεια σε κατάλυση των δικαιωμάτων των υπαλλήλων.

Για τη Χίο ΕΚΧ και ΝΤ της ΑΔΕΔΥ και με συνηθισμένη εικόνα να είναι μικρή η συμμετοχή στην κινητοποίηση, αποφασίστηκε να υπάρξει συγκέντρωση το βράδυ της Τρίτης, στις 8.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο όπου θα γίνει πορεία μέχρι το λιμάνι για να συνοδευτεί η αντιπροσωπεία στο πλοίο για τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο που θα γίνει στο Πεδίο του Άρεως στην Αθήνα στη 1.00 μ.μ..


Στη δημοσιογραφική παρατήρηση ότι έτσι είναι σαν να κλείνει κανείς ραντεβού για την αγωνιστική κινητοποίηση ο κ. Μαρτάκης σημείωσε ότι “η κινητοποίηση αυτή την παραμονή της απεργίας στη Χίο, γίνεται για να πλαισιώσει όλους αυτούς που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ την επόμενη μέρα με την αναχώρηση όλων αυτών που είναι πάνω από 30 άτομα, για να δώσουμε και τη δυναμική της κινητοποίησης που θα μεταφέρουμε και στην Αθήνα την επόμενη μέρα σε όλους τους εργαζόμενους που θα παραμείνουν εδώ”.
Σημείωσε επίσης ότι η συμμετοχή στο συλλαλητήριο των Αθηνών κάθε άλλο παρά εκδρομή είναι, όπως ισχυρίστηκαν μερικοί (συνδικαλιστές ΠΑΜΕ) ενώ το ΕΚ δεν είναι μόνο για να λαμβάνει συνδρομές από τα σωματεία αλλά και να ενισχύει παρόμοιες εκδηλώσεις.

Η κα Λύκου σχολίασε την εικόνα που συνήθως έχουμε σε κινητοποιήσεις στη Χίο, όπου δυστυχώς μαζεύονται “τρεις και ο κούκος” που δεν μπορούν να κάνουν ούτε πορεία και ότι προσπαθούν με αυτόν τον τρόπο μήπως ευαισθητοποιηθούν οι εργαζόμενοι.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕστρωσε την ανατολική τάφρο Φρουρίου ο ΕΥΟΔΟΣ
Επόμενο άρθροΣύσκεψη στην Αμανή για τη βοσκή