Αρχική Νέα Τοπικά Οδηγίες Κτηνιατρικής Υπηρεσίας για τις αγορές των Χριστουγέννων

Οδηγίες Κτηνιατρικής Υπηρεσίας για τις αγορές των Χριστουγέννων

20

 Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χίου εύχεται ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ.
Ενημερώνει και συνιστά στους καταναλωτές :
– Να προμηθεύονται όλα τα τρόφιμα ζωικής προέλευσης (κρέατα- πουλερικά- γαλακτοκομικά- αλλαντικά κ.λ.π.), μόνο από τα καταστήματα τροφίμων, κρεοπωλεία και Σούπερ Μάρκετ, τα οποία ελέγχονται από όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες του νομού.
– Να ελέγχουν σχολαστικά όλα τα είδη τροφίμων που αγοράζουν και να αποφεύγουν την αγορά κρεάτων και άλλων ζωοκομικών προϊόντων που είναι εκτός ψυγείου.
– Όλα τα νωπά κρέατα πρέπει να είναι σφραγισμένα από την Κτηνιατρική Υπηρεσία, που σημαίνει ότι έχουν επιθεωρηθεί, κρεοσκωπηθεί και έχουν κριθεί κατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση.
– Τα νωπά κρέατα βοοειδών πρέπει να έχουν ανηρτημένη την ΕΙΔΙΚΗ ΕΤΙΚΕΤΑ, στην οποία αναγράφεται η ημερομηνία σφαγής του ζώου, ο κωδικός αριθμός του, το βάρος, και η χώρα προέλευσης του.
– Τα σφάγια γαλοπούλας πρέπει να κυκλοφορούν στο εμπόριο αποπτιλωμένα και απεντερωμένα
– Τα συσκευασμένα τρόφιμα, νωπά και κατεψυγμένα, πρέπει να αναγράφουν την ημερομηνία παρασκευής και λήξεως, την χώρα προέλευσης, τον κωδικό του συσκευαστηρίου και η συσκευασία τους δεν πρέπει να είναι παραβιασμένη.
– Οι κονσέρβες και τα γάλατα εκτός των άλλων δεν πρέπει να είναι φουσκωμένα, παραμορφωμένα και σκουριασμένα .
Η Κτηνιατρική Υπηρεσία, με τους τακτικούς ελέγχους που διενεργεί ιδιαίτερα την περίοδο αυτή των εορτών, χρέος και υποχρέωση έχει αφενός να διαφυλάξει την Δημόσια Υγεία, αφετέρου να προσφέρει στον καταναλωτή ασφαλή, υγιεινά και ποιοτικά άριστα ζωοκομικά τρόφιμα και να τον διαφυλάξει από φαινόμενα παραπλάνησης ως προς την προέλευση τους.


ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΧΙΟΥ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕστρωσε την ανατολική τάφρο Φρουρίου ο ΕΥΟΔΟΣ
Επόμενο άρθροΣύσκεψη στην Αμανή για τη βοσκή