Αρχική Πολιτισμός Γεύση από Χριστούγεννα στο Αργέντικο

Γεύση από Χριστούγεννα στο Αργέντικο

8

 
Από τις 18 Δεκεμβρίου και για όλο το διάστημα των εορτών οι πόρτες του Αργέντικου θα είναι ανοικτές για όποιον θελήσει να το επισκεφτεί, να περπατήσει στους μαγευτικούς κήπους του, που αυτή την εποχή μοσχοβολούν μανταρίνι, και να αποδράσει με το πνεύμα των Χριστουγέννων  που είναι διάχυτο παντού. Εικοσιτέσσερις χιλιάδες λαμπιόνια  θα ανάψουν κατά την αφή του ολοζώντανου Χριστουγεννιάτικου δένδρου,  που δεσπόζει στο χώρο και εκατοντάδες  άλλα, στον υπόλοιπο φαντασμαγορικό στολισμό του Αρχοντικού.
Η είσοδος είναι ελεύθερη, όπως και όλα τα προηγούμενα χρόνια, σαν ένα δώρο από το σημερινό ιδιοκτήτη του, τον καπετάν Λουκά Κτιστάκη, στους συμπατριώτες του Χιώτες, αλλά και σε όλους του επισκέπτες .
Φέτος για πρώτη φορά  το Αργέντικο  οργανώνει ρεβεγιόν για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά με πλούσιο μενού, άφθονη σαμπάνια και ορχήστρα για χορό, για εκείνους που θέλουν αυτές τις βραδιές να τις θυμούνται ως κάτι το ξεχωριστό.Μία γεύση ή μάλλον πολλές γεύσεις κυριολεκτικά και μεταφορικά, από αυτό που πρόκειται να απολαύσουν τόσο οι επισκέπτες που θέλουν να θαυμάσουν τον εορταστικό στολισμό, και το κτήμα που έτσι κι αλλιώς αποτελεί από μόνο του ένα πολύτιμο κόσμημα, όσο και οι εκείνοι που θα επιλέξουν να κάνουν εκεί ρεβεγιόν, πήραν οι δημοσιογράφοι της Χίου την Παρασκευή 9 του μήνα..
Μια γεύση από Χριστούγεννα , με σαμπάνια έρεε άφθονη, και  τα λαμπιόνια που άναψαν μόνο για εμάς, πήραμε εκείνο το βράδυ. Η  περιποίηση από ένα άριστα οργανωμένο προσωπικό σερβιρίσματος,  η φροντίδα του μαίτρ κ. Λέγκα,  τα  γευστικότατα πιάτα του καλλιτέχνη  σεφ κ. Μανωλέλη , η ζεστή υποδοχή και ξενάγηση του διευθυντή κ. Δόριζα, και βέβαια η φιλοξενία του οικοδεσπότη κ. Κτιστάκη και της συζύγου του, σε αυτό το επιβλητικό περιβάλλον, ήταν ένα παραμυθένιο διάλειμμα για τους σκληρά εργαζόμενους των τοπικών μέσων ενημέρωσης, ανθρώπους. 
     

της Ευγενίας Ασλανίδου από τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ (14/12/2005)

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΟδηγίες Κτηνιατρικής Υπηρεσίας για τις αγορές των Χριστουγέννων
Επόμενο άρθροΣυνδικαλιστική παρέμβαση για τις κλήσεις την ημέρα της απεργίας