Αρχική Νέα Τοπικά Ημερίδα γνωριμίας με τα δίκτυα ευρυζωνικότητας

Ημερίδα γνωριμίας με τα δίκτυα ευρυζωνικότητας

6

 
Η επανάσταση που θα φέρει η εφαρμογή των ευρυζωνικών δικτύων,  ανάλογη με αυτή της εφαρμογής του ηλεκτρισμού, στην καθημερινή ζωή αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια της προχθεσινής ημερίδας στο ΟΜΗΡΕΙΟ.
Ο Δήμος Ομηρούπολης και η Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ΗΩΣ προχώρησαν στην παραπάνω ημερίδα, όπου χαιρέτισε ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαληός.
“Όλα αυτά τα εργαλεία τα φέρνουμε προς χρήση στον κόσμο, στους πολίτες, για λιγότερη γραφειοκρατία και μικρότερο κόστος”, σημείωσε ο κ. Παπαληός ευχαριστώντας πρώην και νυν συνεργάτες που έδωσαν τον εαυτό τους για να υλοποιηθεί το πρόγραμμα και να ανοίξει ο Δήμος “ένα παράθυρο στις νέες τεχνολογίες”.
Τη βοήθεια που θα προσφέρει στον πολίτη η χρήση των ευρυζωνικών δικτύων επισήμανε και ο Διευθυντής της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας ΗΩΣ Παντελής Σαλιάρης.
Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.260.000 ΕΥΡΩ και αφορά την υλοποίηση των ευρυζωνικών υποδομών τοπικής πρόσβασης.
Βασικός στόχος είναι τα ευρυζωνικά δίκτυα να διασύνδεουν τα κτήρια δημοσίου συμφέροντος του Δήμου Χίου και των όμορων Δήμων Ομηρούπολης και Καμποχώρων.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης τη δημιουργία Γραφείου Ανάπτυξης Δήμου Ομηρούπολης (προϋπολογισμού 200.000 ΕΥΡΩ) την εγκατάσταση ασύρματου ηλεκτρονικού συστήματος δασοπροστασίας σε μια πιλοτική εφαρμογή (πρ. 572.390 ΕΥΡΩ), ανάπτυξη του Δικτύου από το Δήμο Ομηρούπολης στο Δήμο Καρδαμύλων (100.000 ΕΥΡΩ) και προώθηση των υπηρεσιών στις; τοπικές κοινωνίες (πρ. 40.000 ΕΥΡΩ).

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠολυετές ταξίδι με προορισμό τον Ποσειδώνα, του Τάσου Σαραντή
Επόμενο άρθροΧριστουγεννιάτικη έκθεση από τη Μονάδα Εκπαίδευσης & Επαγγελματικής Αποκατάστασης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες