Αρχική Νέα Τοπικά ΝΕΛ: Ρυθμίζονται οι οφειλές προς την Caylon

ΝΕΛ: Ρυθμίζονται οι οφειλές προς την Caylon

11


Την υπογραφή προσυμφώνου για τη ρύθμιση των οφειλών της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου (ΝΕΛ) προς την τράπεζα Calyon προανήγγειλε η διοίκηση της πρώτης. Οι οφειλές αυτές ανέρχονταν κατά την 31/12/2004 σε περίπου 94,5 εκ. ευρώ και κατά την 30-9-2005 σε περίπου 97,8 εκ. ευρώ.


Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΝΕΛ, οι βασικοί όροι της συμφωνίας αυτής προβλέπουν:


α) την εντός προθεσμίας εφ άπαξ καταβολή ποσού 30.000.000,00 ευρώ προς την τράπεζα Calyon, και


β) εκχώρηση ποσοστού δέκα τοις εκατό (10%) του καθαρού ποσού που προσδοκάται ότι θα εισπραχθεί ως αποζημίωση στα πλαίσια της υποβολής αιτήματος αποζημιώσεως κατά της εταιρείας Pielstick, με αντάλλαγμα την πλήρη εξόφληση του ανωτέρω δανείου και την απαλλαγή της Ναυτιλιακής Εταιρεία Λέσβου Α.Ε. από τις δανειακές της υποχρεώσεις έναντι της τράπεζας Calyon.


Η τράπεζα Calyon ενεργεί στην συγκεκριμένη περίπτωση ως εκπρόσωπος των λοιπών τραπεζών που συμμετέχουν στο δάνειο (CALYON, JP MORGAN, NATEXIS BANQUES POPULAIRES, CREDIT FONCIER DE FRANCE και KBC BANK NV”.


Εφόσον ολοκληρωθεί η ανωτέρω συμφωνία και μετά την αφαίρεση των σχετικών εξόδων, η καθαρή θέση της εταιρείας αναμένεται να οφεληθεί κατά περίπου 61 εκ. ευρώ.


Η ΝΕΛ ανακοίνωσε παράλληλα ότι σύμφωνα με επιστολή (στις 13/12/2005) του βασικού μετόχου της, Edgewater Holdings Inc., το σύνολο των μετοχών που κατείχε ο βασικός μέτοχος, ήτοι 7.589.160 κοινές ονομαστικές μετοχές (18,92% του συνόλου των μετοχών) έχουν ενεχυριασθεί από 12/12/2005 δυνάμει συμβάσεως στην τράπεζα Novabank A.E., η οποία έχει και τα αντίστοιχα δικαιώματα ψήφου (18,92% των δικαιωμάτων ψήφου).

 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, 14 Δεκεμβρίου 2005

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠολυετές ταξίδι με προορισμό τον Ποσειδώνα, του Τάσου Σαραντή
Επόμενο άρθροΧριστουγεννιάτικη έκθεση από τη Μονάδα Εκπαίδευσης & Επαγγελματικής Αποκατάστασης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες