Αρχική Πολιτισμός Βιβλία Ημερολόγιο Γυμνασίου Βολισσού: Παιχνίδι με την πέτρα και το φως

Ημερολόγιο Γυμνασίου Βολισσού: Παιχνίδι με την πέτρα και το φως

16

 Αντί των έτοιμων ημερολογίων οι μαθητές και καθηγητές του Γυμνασίου της Βολισσού προτίμησαν να παρουσιάσουν την όμορφη πλευρά των χωριών τους μέσα από μια δική τους δουλειά.
Στολισμένο με 12 φωτογραφίες από διάφορα τοπία το ημερολόγιο εκπέμπει άρωμα και χρώμα της Αμανής. “Η πέτρα, το φως, το νερό, ο αέρας ήταν στοιχεία με τα οποία εμείς οι κάτοικοι της περιοχής δεθήκαμε μαζί τους, από την πρώτη στιγμή, τόσο πολύ, σε σημείο που να τα θεωρούμε κομμάτι του εαυτού μας”, σημειώνει στο συνοδευτικό κείμενο του ημερολογίου ο Διευθυντής του Γυμνασίου Σωτήρης Παραδείσης.
Θυμίζοντας ότι σε αυτό τον τόπο λένε πως περπάτησε ο μεγαλύτερος ποιητής όλων των εποχών, ο Όμηρος, σημειώνει την τύχη που είχαν οι μαθητές να ξεκινήσουν το μονοπάτι της ζωής τους από την περιοχή αυτή.
“Το ημερολόγιο που κρατάτε στα χέρια σας είναι ένα παιχνίδι με την πέτρα και το φως. Μια προσπάθεια να αιχμαλωτίσουμε στιγμές του χρόνου, να κάνουμε δική μας λίγη από τη μαγεία του τοπίου που μας περιβάλλει.
“Αποτελεί ταυτόχρονα μια πρόκληση και μια πρόσκληση για τον καθένα να δει με μια άλλη ματιά τον τόπο του. να μιλήσει με τη φύση, να ψάξει να βρει τις κρυφές ομορφιές της, να ταξιδέψει εκεί όπου, κατά τον Οδυσσέα Ελύτη, “έχει κράτος και εξουσία η άνοιξη”.
Κάθε μήνας έτσι συνοδεύεται και με μια χαρακτηριστική φωτογραφία από την Αμανή.
Έτσι για παράδειγμα τοπίο της Βόρειας Ευρώπης θυμίζουν οι χιονισμένες σκεπές στα Χάλανδρα, ενώ ξεπροβάλλει με μοναδικό τρόπο μέσα στο δάσος το παλιό οίκημα των μεταλλείων της Κεράμου. Στην Παρπαριά μας περιμένει ψηλά στο βουνό η Παναγία Παγούσαινα, ενώ το ημερολόγιο κλείνει με μια πανέμορφη φωτογραφία της Λήμνου την ώρα που ο ήλιος αρχίζει και δύει, ζωγραφίζοντας ουρανό και θάλασσα με καταπληκτικά χρώματα.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔιάσωση ψαρά μετά από επιχείρηση του SUPER PUMA στη Σύρο
Επόμενο άρθροΧριστουγεννιάτικη γιορτή στα Ψαρά