Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Ανοικτό το Μουσείο για μαθητές

Ανοικτό το Μουσείο για μαθητές

50

{fnc titlos} Ενεργοποιείται από το Νοέμβριο  το πρόγραμμα ΜΕΛΙΝΑ  «Εκπαίδευση και πολιτισμός»  με θέμα τον Εμποριό για τον οποίο τo 1999-2000 ετοιμάστηκε σχετικό φυλλάδιο, απο συνεργάτες της Κ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων. Ετσι στα πλαίσια της εκπαιδευτικής δραστηριότητας θα παρουσιάζεται εκ νέου το εκπαιδευτικό πρόγραμμα : « Εμπορειό: Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός » σε μαθητές των τριών τελευταίων τάξεων του Δημοτικού.
Το πρόγραμμα όπως είπε στο chiosnews η αρχαιολόγος Δεσποινα Τσαρδάκα περιλαμβάνει εκπαιδευτικά έντυπα, ξενάγηση  εικαστικές δραστηριότητες. ανάγνωση παραμυθιών, συζητήσεις, θεατρικό παιχνίδι και δραματοποίηση απο τα ίδια τα παιδιά. Η προσέγγιση θα είναι βιωματική. Ταυτόχρονα γίνεται μιά προσπάθεια να κατανοήσουν τα παιδιά ότι κανένας αρχαιολογικός χώρος κι εύρημα δεν είναι αυτόνομα κι αποσπασμένα απο το  φυσικό τους περιβάλλον.
Ετσι γίνεται προσπάθεια να κατανοήσουν οι μαθητές οτι οι λόγοι που επιλέχθηκε να οικισθεί ο Εμποριός κατά την προιστορική εποχή δεν είναι άσχετοι με την μορφολογία του εδάφους και το φυσικό του τοπίο. Σύντομα θα ακολουθήσει κι ένα ακόμη εκπαιδευτικό πρόγραμμα  με θέμα «το μυστικό ενός αρχαίου νομίσματος» που θα πραγματεύεται τον τρόπο κατασκευής και  την εικονογράφηση των χιακών νομισμάτων στην αρχαιότητα.
Στόχος  του προγράμματος είναι να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με ένα απο τους  σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους του νησιού, με την ίδια την περιοχή, καθώς και  τα ευρήματα που υπάρχουν απο την προιστορική εποχή μέχρι την ύστερη αρχαιότητα. Οι δράσεις προς το παρόν θα αναπτυχθούν στον άνετο χώρο του αναψυκτηρίου του Αρχαιολογικού Μουσείου γιατί ο αρχαιολογικός χώρος του Εμποριού – όπου τώρα γίνονται εργασίες για την ανάδειξή του – είναι δύσκολος για τα παιδιά να προσεγγιστεί.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚόντρα επιβατηγών με πλοία Ro-Ro
Επόμενο άρθροΟμήρειο Βραβείο από τους Ομογενείς