Αρχική Νέα Τοπικά Ανακοίνωση Δήμου Χίου για τα πεζοδρόμια Βενιζέλου- Ροδοκανάκη

Ανακοίνωση Δήμου Χίου για τα πεζοδρόμια Βενιζέλου- Ροδοκανάκη

13

 

 

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Χίου απαντά στην “αήθη” όπως τη χαρακτηρίζει επίθεση που δέχεται από τα “γνωστά κέντρα παραπληροφόρησης” σχετικά με τη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στους δρόμους Βενιζέλου και Ροδοκανάκη.
1. Η απόφαση για απαγόρευση της στάθμευσης στους δρόμους Βενιζέλου και Ροδοκανάκη πάρθηκε το 2003 και στηρίχτηκε ομόφωνα από όλους τους φορείς, μεταξύ των οποίων το Επιμελητήριο Χίου, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου, η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου κλπ. (κοινή συνέντευξη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου).
2. Εφαρμόστηκε το καλοκαίρι του 2003 και απέσπασε θετική κριτική από όλους, συνοδεύτηκε δε από θετικά σχόλια του συνόλου του τοπικού τύπου, έντυπου και ηλεκτρονικού.
3. Το σχετικό έργο εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δ.Σ. στις 3/11/04. Οι μελέτες και τα σχέδια δημοσιεύθηκαν στον τοπικό τύπο και δεν διατυπώθηκε καμιά άρνηση.
4. Κατά τη φάση της κατασκευής, τα γνωστά κέντρα παραπληροφόρησης, εκμεταλλευόμενα την πρόσκαιρη αναστάτωση του κέντρου της πόλης μας και τις άναρθρες κραυγές κάποιων αντιπολιτευτικών κύκλων, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την πρόσκαιρη ταλαιπωρία και να δημιουργήσουν αρνητικό κλίμα για τη Δημοτική Αρχή.
5. Ζητούμε συγγνώμη από όσους ταλαιπωρούμε με την κατασκευή αυτών ων απολύτως απαραίτητων εργασιών και τους υποσχόμαστε ότι πολύ σύντομα θα τους απαλλάξουμε από την ενοχλητική παρουσία των συνεργείων κατασκευής.
6. Σας καλούμε να κρίνετε το έργο αυτό όταν αποπερατωθεί (όχι τώρα που η ενόχληση επηρεάζει αρνητικά την αντικειμενική κρίση), με νηφαλιότητα και ψυχραιμία, σταθμίζοντας τα υπέρ και τα κατά που δημιουργεί.
7. Σας καλούμε να συγκρίνετε την κατασκευή, που προϋπήρχε, με αυτήν που θα επικρατεί όταν αποπερατωθούν οι εργασίες. Συγκεκριμένα ρωτάμε:
– μπορούσε κανείς πεζός να κυκλοφορήσει με στοιχειώδη ασφάλεια σ’ αυτούς τους δρόμους;
– μπορούσε κανείς εποχούμενος να σταθμεύσει έστω για λίγα λεπτά προκειμένου να εξυπηρετηθεί;
Σ’ όλα αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε την απαίτηση της Χιακής Κοινωνίας και του κόσμου της από όλους τους εμπορικούς δρόμους της πόλης, που ενυπόγραφα ζητούν από τη Δημοτική Αρχή να μεριμνήσει για τη διαπλάτυνση πεζοδρομίων που βρίσκονται έξω από τα καταστήματά τους με αντιγραφή των συνθηκών που αντιστοιχούν στις οδούς Βενιζέλου και Ροδοκανάκη.
8.  Σας καλούμε να κρίνετε με νηφαλιότητα το έργο αυτό και να αντιδράσετε σε όσους όψιμα, και για δικούς τους λόγους ο καθένας το δυσφημούν, αδιαφορώντας για τη ζημιά, που κάμνουν στην πόλη, στους συνδημότες μας και στους ίδιους τους καταστηματάρχες της περιοχής, με διαστρέβλωση της πραγματικότητας που παρουσιάζουν”.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠιστώσεις έργων από την Περιφέρεια
Επόμενο άρθροΧριστουγεννιάτικη γιορτή από την Tsakos Shipping