Αρχική Νέα Τοπικά Ανακοίνωση Δήμου Χίου για χώρο στάθμευσης στη Φάρκαινα

Ανακοίνωση Δήμου Χίου για χώρο στάθμευσης στη Φάρκαινα

10


Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Χίου απαντά στην “αήθη” όπως τη χαρακτηρίζει επίθεση που δέχεται από τα “γνωστά κέντρα παραπληροφόρησης” σχετικά με την κατασκευή του χώρου στάθμευσης στην περιοχή Φάρκαινας:
1. Η πρόταση για τη δημιουργία περιφερειακών χώρων στάθμευσης περιέχεται στο πρόγραμμα και τις εξαγγελίες του συνδυασμού της δημοτικής αρχής, κάτι που έχει εγκριθεί από τους συνδημότες μας.
2. Η ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση για την αγορά του οικοπέδων πάρθηκε στις αρχές του 2003. Η διαδικασία (επιτροπές, δημοπρασία, εκτιμήσεις κλπ.) ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του ιδίου χρόνου. Αγοράστηκαν όλα τα οικόπεδα, όσα είχαν προσφερθεί (4 συνολικά), μεταξύ των οποίων και το συγκεκριμένο, το μοναδικό νότια της πόλης.
3. Από το φάκελο της άδειας οικοδομής που χτίζεται εκεί κοντά (και ο οποίος υποβλήθηκε το Μάρτιο του 2004), προκύπτει ότι αυτή διαθέτει 60 θέσεις στάθμευσης. Αποδεικνύεται δηλαδή ότι είναι αυτάρκης.
4. Δεν αναρωτιόμαστε λοιπόν αλλά ρωτούμε τους γνωστούς συκοφάντες, μήπως δεν θα έπρεπε να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμά μας, για να ωφεληθούν οι περίοικοι όπου εκδηλώνεται η όποια δραστηριότητα του Δήμου;
Μήπως γίνεται ο περιφερειακός δρόμος της πόλης για να ωφεληθούν εκατοντάδες παρόδιοι ιδιοκτήτες και όχι η Χίος γενικότερα;
Μήπως δεν θα έπρεπε να γίνει ο δρόμος Χίου- Μεστών στην περιοχή Κονταρίου και η ανισόπεδη γέφυρα του, να μην αποκτήσουν κάποιοι περίοικοι και επιχειρήσεις ευκολότερη πρόσβαση και άρα προστιθέμενη εμπορική αξία.
Και αντίστοιχα μήπως στην Αθήνα δεν έπρεπε να γίνουν το Μετρό- το αεροδρόμιο- η Αττική οδός κλπ. για να μην κατηγορηθούν οι ιθύνοντες που τα σχεδίασαν ότι ευνοούν κάποιους ή κάποια συμφέροντα αι όχι το κοινωνικό σύνολο;
Αντίστροφα, μήπως δεν θα έπρεπε να γίνεται τίποτα, για να μην κατηγορούμαστε κάθε φορά με ασύστολα ψεύδη, ότι ευνοούμε πότε τον Α’ και πότε το Β’
Διότι τελικά όταν κανείς δεν κάνει τίποτα δεν δέχεται κριτική αλλά ούτε προσφέρει στην πόλη του και στους κατοίκους της.
Αντίθετα σε οποιαδήποτε δράση δεν υπάρχει πάντα κάποια μικρή ή μεγάλη αντίδραση.
Εμείς επιλέξαμε τη δεύτερη λύση”.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠιστώσεις έργων από την Περιφέρεια
Επόμενο άρθροΧριστουγεννιάτικη γιορτή από την Tsakos Shipping