Αρχική Green Life Υγεία- Διατροφή Κάλυψη της κενής θέσης αγροτικού γιατρού Καλλιμασιάς, ζητά η Νομαρχία

Κάλυψη της κενής θέσης αγροτικού γιατρού Καλλιμασιάς, ζητά η Νομαρχία

19


Με έγγραφο προς τον υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης ο Νομάρχης Χίου ζητά την κάλυψη της κενής θέσης του αγροτικού γιατρού Καλλιμασιάς στο Δήμο Ιωνίας, επισημαίνοντας ότι στην έδρα του Δήμου λειτουργεί σχολικό κέντρο με 300 περίπου παιδιά που ανά πάσα στιγμή μπορεί να χρειαστούν την παροχή πρώτων βοηθειών.

Συγκεκριμένα στο έγγραφο αναφέρεται:

“Αξιότιμε κ. Υπουργέ
Γνωρίζοντας την ιδιαίτερη ευαισθησία που επιδεικνύετε στο δικαίωμα τον πολίτη για πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης και μάλιστα στην περίπτωση ακριτικών νησιών, όπως είναι η Χίος, ζητούμε τη συνδρομή σας, προκειμένου να λυθεί μόνιμα ένα σοβαρότατο πρόβλημα που απασχολεί την Καλλιμασιά του Δήμου Ιωνίας.
Στο αγροτικό ιατρείο της Καλλιμασιάς, έδρας του Δ. Ιωνίας, προβλέπονται δύο οργανικές θέσεις αγροτικών γιατρών για να εξυπηρετούνται ταυτόχρονα και τα γύρω χωριά, αλλά και να υπάρχει σε καθημερινή βάση γιατρός στο ιατρείο. Λόγω όμως της αδικαιολόγητης καθυστέρησης για την πλήρωση μιας θέσης γιατρού, ο ένας γιατρός που υπάρχει, δεν επαρκεί για να καλύπτει τις ανάγκες, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει μόνιμα γιατρός στην Καλλιμασιά.
Δεδομένου ότι εκεί λειτουργεί σχολικό κέντρο, όπου φοιτούν 300 περίπου παιδιά σε όλες τις βαθμίδες, προσχολικής και σχολικής αγωγής (από παιδικό σταθμό μέχρι Λύκειο), είναι απαραίτητο να υπάρχει γιατρός κάθε μέρα στο αγροτικό ιατρείο.
Πολλές φορές μέχρι τώρα έχουν τραυματισθεί μαθητές και χρειάστηκε να μεταφερθούν σε γιατρούς στην πόλη της Χίου ή για πιο σοβαρές περιπτώσεις στο Νοσοκομείο. Δυστυχώς, το ενδεχόμενο καθυστερημένης αντιμετώπισης ενός συμβάντος, που θα μπορούσε να στοιχίσει ακόμη και τη ζωή ενός παιδιού, γεμίζει ανασφάλεια, τόσα τους εκπαιδευτικούς, όσο και τους γονείς των παιδιών.
Γνωρίζοντας λοιπόν το ενδιαφέρον και την ευαισθησία σας, σας παρακαλούμε να φροντίσετε για την επαρκή στελέχωση του αγροτικού ιατρείου της Καλλιμασιάς, με γιατρό σε μόνιμη βάση, προτού θρηνήσουμε κάποιο θύμα.
Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ
ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗΣ”

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠιστώσεις έργων από την Περιφέρεια
Επόμενο άρθροΧριστουγεννιάτικη γιορτή από την Tsakos Shipping