Αρχική Πολιτισμός Ανάγκη εργασιών συντήρησης στο ΟΜΗΡΕΙΟ

Ανάγκη εργασιών συντήρησης στο ΟΜΗΡΕΙΟ

19

 
Με τις πρώτες του 20.000 ΕΥΡΩ από το υπουργείο Αιγαίου χρηματοδότησε το ΟΜΗΡΕΙΟ Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου, κονδύλι που έκανε αποδεκτό το Διοικητικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης.
Ο Πρόεδρος Αντώνης Λάρδας αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι δεν έχουν χρηματοδοτηθεί από το υπουργείο Πολιτισμού, για προτάσεις τους όπως το συνέδριο φιλολογίας, συνέδριο για την Κύπρο ή ακόμα και την Ομηρική Ακαδημία.
Μεταξύ αυτών που έτρεξαν για να επιτευχθεί η χρηματοδότηση από το υπουργείο Αιγαίου ήταν και δ.σ. Πέτρος Ρισκάκης που σημείωσε ότι στην ευχαριστήρια επιστολή προς τον υπουργό πρέπει να ζητούν και ενίσχυση του κονδυλίου.
Μείζον θέμα αποτελεί κατά τους εργαζόμενους στο ΟΜΗΡΕΙΟ το θέμα των εργασιών συντήρησης στο Πνευματικό Κέντρο, που πρέπει όχι μόνο να ενταχθούν αλλά και να γίνουν από το τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου. Οι Γιάννης Αναδιώτης και Παναγιώτης Λούρος σημείωσαν ότι πρέπει να γίνουν εργασίες για τη βελτίωση ήχου, φωτισμού αλλά και τοποθέτηση νέου παρκέ στη σκηνή.
Σε ότι αφορά τις εκδηλώσεις, στις 21 ή 28 Ιανουαρίου πρόκειται να είναι προσκεκλημένοι οι αστροφυσικοί Μάνος Δανέζης και Στράτος Θεοδοσίου οι οποίοι παρουσιάζουν και σχετική τηλεοπτική εκπομπή στην ΕΤ-3.
Ο Γιώργος Μαστοράκης επισήμανε το πόσο σημαντικό είναι να γίνονται τέτοιες διαλέξεις, σημειώνοντας ότι θα μπορούσαν να καλεστούν επιστήμονες και από άλλους χώρους, σημειώνοντας το όνομα του καθηγητή περιβάλλοντος κ. Ζερεφού.
Ο Αντώνης Λάρδας πρόσθεσε ότι είναι σε επαφή για να προσκαλέσουν σε διάλεξη τον καθηγητή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου κ. Γιώργο Χουρμουζιάδη.
Με την επισήμανση ότι θα πρέπει να κλείνονται με φειδώ οι ημερομηνίες των εκδηλώσεων και ειδικά στην αίθουσα των εκθέσεων, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΜΗΡΕΙΟΥ αποφάσισε να εγκρίνει τις αιτήσεις για εκδηλώσεις μέχρι τέλος Φεβρουαρίου.
Εξάλλου ελήφθη απόφαση για σύσταση Επιτροπής έτσι ώστε να εξεταστούν τα 7 θεατρικά έργα από όλο το Αιγαίο που κατατέθηκαν για το σχετικό διαγωνισμό του ΟΜΗΡΕΙΟΥ.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΓΚΑΛΟΠ: τι λένε οι αναγνώστες μας για την κατάργηση του απαγορευτικού
Επόμενο άρθροΔ΄ Εθνική Ποδοσφαίρου: Ισοπαλία ΑΠΟ κόντρα στον άνεμο