Αρχική Νέα Τοπικά Σύλληψη ζευγαριού από την Ασφάλεια: έπαιρναν δανεικά και… αγύριστα

Σύλληψη ζευγαριού από την Ασφάλεια: έπαιρναν δανεικά και… αγύριστα

10


Ήρθαν στη Χίο πριν 3 περίπου μήνες και αποφάσισαν να μετοικήσουν στο νησί μας. Δεν έμειναν όμως στο να γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού αλλά και να αποκτήσουν αρκετές κοινωνικές σχέσεις με τους κατοίκους, αφού προφανώς σκέφτηκαν ότι οι ανοιχτόκαρδοι Χιώτες μπορούν να εξαπατηθούν εύκολα….
Άλλωστε γιατί να υποπτευτείς έναν 50χρονο που δηλώνει γιατρός και περιμένει διορισμό σε περιφερειακό ιατρείο του νησιού και την 41χρονη σύζυγό του υπάλληλο της ΔΕΗ και παιδοψυχολόγο, που μάλιστα έχουν τρία παιδιά.
Οι επαγγελματικές ιδιότητες όμως αποδείχτηκαν ψεύτικες, όταν η Ασφάλεια Χίου άρχισε να ξετυλίγει το κουβάρι των καταγγελιών που αφορούσαν εξαπατήσεις πολιτών.
Η υπόθεση ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη ύστερα από καταγγελία γραφείου ενοικιαζομένων αυτοκινήτων για τα δύο άτομα που έπρεπε να είχαν επιστρέψει εδώ και δύο μήνες περίπου το αυτοκίνητο που είχαν ενοικιάσει. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος οδηγήθηκαν μάλιστα και στο αυτόφωρο.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Ασφάλεια, τουλάχιστον 6 άτομα βρέθηκαν να έχουν εξαπατηθεί, αφού με την αιτιολογία πως είχαν κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο βαριά άρρωστο στο Λονδίνο και δεν μπορούσαν να στείλουν χρήματα διότι τα δικά τους τα είχαν σε κλειστό λογαριασμό τράπεζας, ζητούσαν διευκολύνσεις!
Με τον τρόπο αυτό συγκέντρωσαν πέρα των 12.000 ΕΥΡΩ (μέχρι τις 15.000 ΕΥΡΩ το αδίκημα της απάτης κατ’ εξακολούθηση λογαριάζεται ως πλημμέλημα) χωρίς φυσικά να τα επιστρέψουν. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι οι απάτες τους δεν έμειναν μόνο στο στενό κύκλο των γνωριμιών τους που πρόλαβαν και έκαναν στη Χίο.
Αξίζει βέβαια να μας προβληματίσει το γεγονός ότι μέσα σε ένα μήνα είχαμε δύο κρούσματα απάτης (το πρώτο παραχάραξη χαρτονομισμάτων), που σημαίνει ότι καλό είναι να μην είμαστε τόσο ευκολόπιστοι…

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠΟΛΟ: Δεύτερη ήττα ΝΟΧ από Εθνικό
Επόμενο άρθροΧριστουγεννάτικη γιορτή από το “Γλυκό μου Μανταρίνι”