Αρχική Νέα Τοπικά Στο ΔΣ Χίου η ΜΠΕ για τον περιφερειακό του Κάστρου

Στο ΔΣ Χίου η ΜΠΕ για τον περιφερειακό του Κάστρου

7


Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα (Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου στις 5.30 μ.μ.) στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Χίου να εξεταστεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την κατασκευή περιφερειακού δρόμου στο Βορειοανατολικό τμήμα του Φρουρίου.
Η μελέτη έχει γίνει από τις εταιρείας ΕΠΤΑ ΕΠΕ και ΓΕΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΕ και ήδη από χθες βρίσκεται στο γραφείο του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.
Από την πολυσέλιδη μελέτη μεταφέρουμε ορισμένα στοιχεία που δίνονται για τις συνθήκες στην περιοχή. Τα ανεμολογικά στοιχεία από το μετεωρολογικό σταθμό Χίου δείχνει ότι οι ισχυρότεροι άνεμοι φθάνουν τα 8 μποφόρ με συχνότητα 0,8%.
Η ευρύτερη περιοχή των έργων προσβάλλεται κύρια από βόρειους και νοτιοανατολικούς κυματισμούς που φθάνουν σε ύψος τα 2,60 μέτρα και 3,00 μέτρα αντίστοιχα.
Περιγράφοντας τις ακτομηχανικές συνθήκες, περιγράφεται περιληπτικά ότι η περιοχή είναι ακτομηχανικά απομονωμένη προς βορρά με τη νέα ιχθυόσκαλα και προς νότο από το παλαιό λιμάνι, ενώ μέσα σε αυτήν δεν υπάρχει πηγή υλικών για στερεομεταφορά (π.χ. εκβολή χειμάρρου).
“Πιθανή μικρή συγκράτηση υλικών στο νότιο μέρος της ρίζας του υπήνεμου μόλου της νέας ιχθυόσκαλας θα προέλθει από την παρουσία της ιχθυόσκαλας και όχι της οδού. Επειδή όμως δεν υπάρχουν υλικά προς μεταφορά, εκτός από τις μικρές ποσότητες της υφιστάμενης παραλίας, η συσσώρευση θα είναι μικρή και δεν πρόκειται να ξεπεράσει το μήκος της υπήνεμου μόλου”, αναφέρεται χαρακτηριστικά στη ΜΠΕ που έχει ενδιαφέρον να δούμε τι ενέργειες- έργα ζητά από το Δήμο για την ασφάλεια του έργου.

Εκτός και αν για τους μελετητές στόχος ήταν να δείξουν ότι δεν αλλοιώνεται το φυσικό περιβάλλον της περιοχής…

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠΟΛΟ: Δεύτερη ήττα ΝΟΧ από Εθνικό
Επόμενο άρθροΧριστουγεννάτικη γιορτή από το “Γλυκό μου Μανταρίνι”