Αρχική Νέα Τοπικά Σύσκεψη για τις Ιχθυοκαλλιέργειες προκαλεί η Νομαρχία

Σύσκεψη για τις Ιχθυοκαλλιέργειες προκαλεί η Νομαρχία

18


Πρόσκληση σε σύσκεψη σχετικά με τις Ιχθυοκαλλιέργειες στο νομό προκαλεί η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου.

Με σχετικό έγγραφό του ο Νομάρχης Πολύδωρος Λαμπρινούδης προσκαλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σε σύσκεψη στις 4 Ιανουρίου 2006 στις 11.00 π.μ. στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου.

Στο σχετικό έγγραφο αναφέρει:

“Αγαπητοί φίλοι
Ο κλάδος των ιχθυοκαλλιεργειών στο Νομό μας, συμπληρώνει περίπου 20 χρόνια παρουσίας και οικονομικής δραστηριότητας. Αποτελεί ένα δυναμικό τομέα της τοπικής μας οικονομίας με σημαντικά θετικά αποτελέσματα τόσο στη δημιουργία εισοδήματος όσο και στον κρίσιμο τομέα των θέσεων εργασίας.
Η τοπική μας κοινωνία έχει μάθει να συμβιώνει με τις ιχθυοκαλλιέργειες όλα αυτά τα χρόνια. Μας απασχολούν, ωστόσο, οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις αυτής της δραστηριότητας. Άλλωστε, κι εμείς ως ΝΑ Χίου έχουμε χρηματοδοτήσει μελέτες για τη διερεύνηση των επιπτώσεων τους. Παράλληλα, γίνεται πλέον συνείδηση ότι η ανάπτυξη των ιχθυοκαλλιεργειών πρέπει. να βασίζεται στη δημιουργία ευρύτερης συναίνεσης από την πλευρά της κοινής γνώμης πράγμα που σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών.
Ταυτόχρονα, και ο κλάδος των επιχειρήσεων που ενεργοποιούνται σ’ αυτόν τον τομέα δεν μπορεί να λειτουργεί σε καθεστώς αβεβαιότητας. Απαιτείται συνολικός σχεδιασμός, συνολική στρατηγική ανάπτυξης και ξεκάθαροι όροι και κανόνες σχετικά με το θέμα.
Για τον παραπάνω σκοπό θεωρούμε απαραίτητη την πραγματοποίηση σχετικής σύσκεψης με τη συμμετοχή του συνόλου των εμπλεκόμενων φορέων ώστε μετά από μια δημιουργική ανταλλαγή απόψεων να καταλήξουμε σε συγκεκριμένα συμπεράσματα σχετικά με την προοπτική του κλάδου των ιχθυοκαλλιεργειών στο Νομό μας.
Σας καλούμε σε σύσκεψη για το θέμα την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2006, ώρα 11.00, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου Χίου.
Παράλληλα πρέπει να καταθέσω εκ των προτέρων τη θέση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης η οποία διεκδικεί να περιέλθουν σ’ αυτήν όλες σι αρμοδιότητες σχετικά με την “διαδικασία παραχώρησης, μίσθωσης, αναμίσθωσης υδάτινων εκτάσεων για την ίδρυση επέκταση ή μετεγκατάσταση μονάδων υδατοκαλλιέργειας εντατικής ή ημιεντατικής μορφής, των δημοσίων ιχθυοτροφείων (λιμνοθαλασσών, λιμνών) και λοιπών ιχθυοτρόφων υδάτων καθώς και η χορήγηση αδειών ίδρυσης και λειτουργίας μονάδων” η οποία σήμερα ανήκει στην αρμοδιότητα του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας, ο οποίος και υπογράφει τις σχετικές άδειες σύμφωνα με Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Γεωργίας του Φεβρουαρίου 2004 (ΦΕΚ 357/19- 2-2004).
Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ
ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗΣ”


Πίνακας Αποδεκτών
1. κ. Αρ. Παυλίδη – Υπουργό Αιγαίου &Νησιωτικής Πολιτικής
2. κ. Σ. Τσίφτη – Γεν. Γραμματέα Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου
3. κ. Ι. Πίττα – Βουλευτή Χίου
4. κ. Ε. Τσουρή- Βουλευτή Χίου
5. Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. Χίου
6. Δήμο Χίου
7. Δήμο Ομηρούπολης
8. Δήμο Καρδαμύλων
9 Δήμο Αμανής
10. Δήμο Μαστιχοχωρίων
11. Δήμο Ιωνίας
12. Δήμο Αγ. Μηνά
13. Δήμο Ψαρών
14. Δήμο Οινουσσών
15. Επιμελητήριο Χίου
16. Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου
17. Λιμενικό Ταμείο Χίου
18. Ένωση Ιχθυοκαλλιεργητών Βορείου Αιγαίου
19. Επιχειρήσεις Ιχθυοκαλλιεργειών Ν. Χίου
20. Τοπικό Συμβούλιο Λαγκάδας
21. Τοπικό Συμβούλιο Συκιάδας
22 Λοιπούς Τοπικούς Φορείς
23. Τοπικά Μ.Μ.Ε.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠΟΛΟ: Δεύτερη ήττα ΝΟΧ από Εθνικό
Επόμενο άρθροΧριστουγεννάτικη γιορτή από το “Γλυκό μου Μανταρίνι”