Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Συνδικαλιστικό μάθημα στη Σχολή Μηχανικών

Συνδικαλιστικό μάθημα στη Σχολή Μηχανικών

9

 
Τη Σχολή Μηχανικών επισκέφθηκε προχθές κλιμάκιο από τη διοίκηση της ΠΕΜΕΝ, ενημερώνοντας τους σπουδαστές για το νομοσχέδιο της ναυτικής εκπαίδευσης και παρουσιάζοντας το λεύκωμα με την ιστορία των μηχανικών του Εμπορικού Ναυτικού.
Επικεφαλής του κλιμακίου ήταν ο Πρόεδρος της Ένωσης Σάββας Τσιμπόγλου, που μιλώντας στους σπουδαστές -που συνεχίζουν την κατάληψη της Σχολής- τόνισε τη σημασία της προάσπισης της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης, τους κινδύνους να καταργηθούν οι συλλογικές συμβάσεις και να κλονιστεί η κοινωνική ασφάλιση.
Ο κ. Τσιμπόγλου περιέγραψε την υπάρχουσα κατάσταση που χαρακτηρίζεται -όπως είπε- από τη συμπίεση του κόστους εργασίας και την αύξηση της κερδοφορίας του εφοπλιστικού κεφαλαίου. Σχολίασε ότι αυτό εκφράζεται με το χαμηλό επίπεδο μισθών, μείωση του αριθμού των Ελλήνων απασχολούμενων στα πλοία και τις χαμηλές συντάξεις. “Έχουν δέσει τα 2/3 των ακτοπλοϊκών πλοίων στο όνομα της ανταγωνιστικότητας”, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ.Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τη ναυτική εκπαίδευση σημείωσε ότι υποβαθμίζει συνειδητά τη δημόσια εκπαίδευση και μετεκπαίδευση για να ανοίξει το δρόμο, με την ανοχή του υπουργείου, στην ιδιωτική εκπαίδευση.
Όμως συνέπειες υφίστανται και οι εκπαιδευτές στις σχολές που εργάζονται με συμβάσεις, χωρίς δυνατότητα μετεκπαίδευσης.
Οι συνδικαλιστής της ΠΕΜΕΝ κάλεσαν τους σπουδαστές να υψώσουν μέτωπο και να συνεχίσουν τον αγώνα τους στην κυβερνητική πολιτική, ώστε να αλλάξει ρότα υπέρ τους η πορεία το νομοσχέδιο

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑνοικτή για στάθμευση η αυλή του Αρρένων στις γιορτές
Επόμενο άρθροΧριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις Δ. Χίου