Αρχική Νέα Τοπικά Παρουσίαση Τεχνικού Προγράμματος Μεννή και…Ξέσπασμα για τους “νταβατζήδες”

Παρουσίαση Τεχνικού Προγράμματος Μεννή και…Ξέσπασμα για τους “νταβατζήδες”

8


Σε μια προεκλογική παρουσίαση του έργου της Δημοτικής Αρχής που έχει ορίζοντα τετραετίας, προχώρησε ο Δήμαρχος Μάρκος Μεννής κατά τη διάρκεια της συζήτησης του Τεχνικού Προγράμματος στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Χίου.
Στα σχόλια του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης για τα γκάλοπ που γίνονται και φέρουν το Μάρκο Μεννή πολύ πίσω, ο Δήμαρχος Χίου ανταπάντησε λέγοντας ότι σήμερα δίνεται μια μάχη μεταξύ ηθικής και ανηθικότητας, καταγγέλλοντας τους “νταβατζήδες της πόλης” τους οποίους και θα αντιπαλέψει.

“Είχαμε δεσμευτεί για πρόγραμμα 4ετίας και αυτό προχωρούμε” σημείωσε ο Μάρκος Μεννής μιλώντας στη διάρκεια της συζήτησης για το Τεχνικό Πρόγραμμα-2006, στο Δημοτικό Συμβούλιο το βράδυ της Τρίτης.
Τονίζοντας ότι είχαν δεσμευτεί ότι θα ρίξουν βάρος στο θέμα του νερού και το κυκλοφοριακό και αυτό έπραξαν, ανέφερε τα έργα που έχουν γίνει σε αυτούς τους τομείς. Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε στα πεζοδρόμια, στην ανάπλαση της πλατείας πίσω από το ΟΜΗΡΕΙΟ αλλά και στην ανάπλαση της περιοχής του αεροδρομίου.
Σε ότι αφορά για αυτό το χρόνο τόνισε ότι θα προχωρήσει το Γ’ και Δ’ τμήμα του περιφερειακού δρόμου της πόλης, ενώ εξέφρασε την πίστη του ότι θα γίνει και ο περιφερειακώς δρόμος του Κάστρου ύστερα από την ολοκλήρωση της ΜΠΕ, ενώ δεν… ξέχασε να επιτεθεί κατά του προϊσταμένου της ΕΥΠΕ του ΥΠΕΧΩΔΕ κ. Τολέρη, όπως και το έργο στο Τάγμα Δεσπότη.
“Όταν θα φτάσει η ώρα της κάλπης ο πολίτης με το χέρι στην καρδιά μπορεί να πει αν έχει γίνει έργο ή όχι”, σημείωσε ο κ. Μεννής και προχώρησε σε άλλα έργα του τεχνικού προγράμματος.


 

Μέτωπο κατά της ανηθικότητας
Λίγο νωρίτερα είχε προκληθεί από τον επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης Πέτρο Παντελάρα ο οποίος ανέφερε ότι το τεχνικό πρόγραμμα του 2006 αποτελεί “φωτοτυπία των περσινών” και έκανε λόγο για γκάλοπ που φέρει το Μάρκο Μεννή στο 18%. Περνώντας στο θέμα του νερού σημείωσε ότι μπορεί να λέει ο Δήμαρχος για πόσιμο αλλά στο συμβούλιο σερβιρίστηκε εμφιαλωμένο…
 “Κοιτάξτε αγαπητέ Πέτρο, εσένα σου φύγανε όλοι και είσαι σε βαπόρι χωρίς πλήρωμα”, ήταν η απάντηση του Δημάρχου θυμίζοντας ότι το 2002 αν και τα γκάλοπ τον έφερναν δεύτερο εντούτοις άλλα έδειξε η κάλπη.
Εξέφρασε την εκτίμηση ότι το επίσημο γκάλοπ της OPINION θα φέρει πολύ μεγάλα ποσοστά για τη Δημοτική Αρχή (όπως μας διευκρίνισε σε σχετική ερώτησή μας δεν γίνεται τώρα επίσημο γκάλοπ από το ΠΑΣΟΚ αλλά αναμένεται τέλος Ιανουαρίου) και καταφέρθηκε με σκληρή γλώσσα στα “γκάλοπ” που γίνονται με μη επιστημονικό τρόπο από συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης και τον δείχνουν χαμηλά.
“Σήμερα δίνεται μια μάχη μεταξύ της ηθικής και της ανηθικότητας. Και να πούμε επιτέλους ποιοι είναι οι ηθικοί και ποιοι οι ανήθικοι. Ποιοι είναι οι νταβατζήδες της πόλης μας. Να βγούμε και να το πούμε ευθέως. Εμείς θα παλέψουμε για αυτή την ηθική. Θα παλέψουμε και θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων για το πολιτικό ανάστημα και την ηθική των πολιτικών της πόλης μας. Γιατί από τούτο  εδώ το Δήμο έχουν περάσει αρκετοί πολιτικοί οι οποίοι τιμώνται για την ηθική και τνν εντιμότητά τους”, τόνισε ο Δήμαρχος Χίου που και στο κλείσιμο της τοποθέτησής του χωρίς να αναφερθεί σε όνομα έκανε λόγο για την “ανηθικότητα συγκεκριμένου συγκροτηματάρχη”.

“Βαθιά απογοήτευση”
Στην τοποθέτησή του, πριν το κλείσιμο του Δημάρχου, ο Αντρέας Μιχαηλίδης εξέφρασε τη βαθιά του απογοήτευση με την τακτική για το τεχνικό πρόγραμμα.
Όπως σημείωσε μια μέρα πριν τη συνεδρίαση ξεκίνησαν και πήραν ένα δισέλιδο και έλαβαν με την έναρξη το τεχνικό πρόγραμμα. Επισήμανε εξάλλου ότι υπάρχουν μετακινήσει έργων και στο νέο Τεχνικό πρόγραμμα ορισμένα εκ των οποίων φαίνεται να είναι αδύνατο να γίνουν και καταψήφισε με μόνη διαφοροποίηση τα έργα παιδείας.
Ζητώντας συγγνώμη ο Δήμαρχος σημείωσε ότι η καθυστέρηση οφείλεται στο φόρτο εργασίας που είχε η τεχνική εταιρεία ώστε να προλάβουν το στόχο ν+2 που υπάρχει για τα έργα του ΠΕΠ.
Ο Πέτρος Ντομάτας εξάλλου ψήφισε θετικά όπως είπε για να εξασφαλίσει το πρόγραμμα πλειοψηφία, για να του επισημάνει όμως ο Δήμαρχος ότι δεν υπάρχει θέμα αυξημένης πλειοψηφίας.
Υπέρ του τεχνικού προγράμματος ψήφισε και ο Νίκος Μαρτάκης
Από τη μείζονα μειοψηφία κύριος εισηγητής ήταν ο δ.σ. Κοσμάς Αβραμίδης που χαρακτήρισε το πρόγραμμα ως συρραφή παλιών προγραμμάτων. Κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή ότι κινείται σε τεθλασμένη γραμμή στο θέμα του περιφερειακού δρόμου του Κάστρου και στην ανάπλαση στο Τάγμα Δεσπότη, ενώ μεταξύ των προτάσεων που έκανε ήταν και η δημιουργία υπόγειου χώρου στάθμευσης στην πλατεία.

 

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠανεπιστήμιο: αιτήσεις υποψηφίων για διδακτορικό πρόγραμμα
Επόμενο άρθροΑγιασμός σήμερα στην Ιχθυόσκαλα