Αρχική Νέα Τοπικά Έγκριση ΜΠΕ για το Κάστρο, απουσιάζαν οι πολίτες

Έγκριση ΜΠΕ για το Κάστρο, απουσιάζαν οι πολίτες

4

 Το μικρό ενδιαφέρον των δημοτικών συμβούλων και το ακόμα μικρότερο των πολιτών, προκάλεσε η συζήτηση για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του περιφερειακού δρόμου του Κάστρου.
Ο Αντώνης Λυπαρής παρουσίασε τα στοιχεία της Μελέτης σε ότι αφορά τον κυματισμό και τα άλλα στοιχεία της περιοχής (τα οποία ήδη έχουν παρουσιάσει)
Σύμφωνα με τη μελέτη θεωρείται ο δρόμος ως βέλτιστη λύση για το κυκλοφοριακό την ώρα άφιξης των πλοίων. Σημειώνεται ότι οι διαμορφώσεις και τα αντίστοιχα έργα έγιναν με στόχο την ασφάλεια των αυτοκινήτων και των πεζών κάτω από τις πιο άσχημες συνθήκες, ενώ επισημαίνοντας ότι δεν αναιρείται η εγγυημένη ασφάλεια προτείνεται να κλείνει ο δρόμος με μπάρες όταν οι καιρικές συνθήκες είναι ιδιαίτερα άσχημες.
Ο εκπρόσωπος της Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας Γιάννης Αμπαζής χαρακτήρισε τη μελέτη κατά παραγγελία και αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν στο Τάγμα Δεσπότη τα βράχια που είναι σήμερα να μην προστεεύουν επαρκώς τα σπίτια και να επιζητείται μπάζωμα 40 μέτρων στη θάλασσα και ο δρόμος του Κάστρου να προστατεύεται επαρκώς με μικρές επεμβάσεις.
Κατά της μελέτης ψήφισαν μόνοι οι Ανδρέας Μιχαηλίδης και Κώστας Παϊδας.
Σύμφωνα με πληροφορίες η κίνηση των πολιτών για το θέμα του Κάστρου δεν παραβρέθηκε στη συζήτηση αφού από το Προεδρείο του Δ.Σ. δεν τους επιτράπηκε να πάρουν για μισή ώρα τη μελέτη και να την φωτοτυπήσουν, ώστε να μπορούν να τη μελετήσουν, με το αιτιολογικό ότι την ώρα εκείνη μπορεί να ζητούσε ενημέρωση και κάποιος δημοτικός σύμβουλος οπότε και δνε θα έβρισκε το σχετικό έντυπο.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠανεπιστήμιο: αιτήσεις υποψηφίων για διδακτορικό πρόγραμμα
Επόμενο άρθροΑγιασμός σήμερα στην Ιχθυόσκαλα