Αρχική Νέα Τοπικά Ακραία ενέργεια ταξιτζήδων που έσπασαν κρηπίδωμα πεζοδρομίου

Ακραία ενέργεια ταξιτζήδων που έσπασαν κρηπίδωμα πεζοδρομίου

14

 Σε μια ακραία στάση έφτασαν χθες οδηγοί ταξί που με μια βαριοπούλα έσπασαν το κρηπίδωμα του πεζοδρομίου, στο συνεχιζόμενο έργο ανάπλασης του χώρου πίσω από το ΟΜΗΡΕΙΟ.
Διαμαρτυρόμενοι ότι με τη δημιουργία του δεν μπορούν να πάρουν θέση κανονικά στην υπάρχουσα πιάτσα ταξί, μεταξύ Νομαρχίας και Δημοτικής Πινακοθήκης, σημείωσαν ότι αντέδρασαν έτσι διότι δεν εισακούστηκαν από Δήμο και Νομαρχία, να υπάρξει διάδρομος μόνο για τα ταξί.
Σύμφωνα εξάλλου με τα λεγόμενά τους δεν αντέχουν να παρανομούν άλλο, παίρνοντας θέση με όπισθεν, όταν μάλιστα προχθές συνάδελφος τους χτύπησε νεαρό με μηχανάκι.
Δύο άνδρες της αστυνομίας έφθασαν μετά το πέρας της αυθαίρετης καταστροφής των πεζοδρομίων, χωρίς να προχωρήσουν όμως σε άλλες ενέργειες,  αφού όπως αναφέρει ο Δήμος Χίου σε ανακοίνωσή του σεβάστηκε το πνεύμα των ημερών και δεν προχώρησε σε άλλες διαδικασίες.
Το σίγουρο είναι ότι δεν είναι δυνατόν κάθε πολίτης που κρίνει ότι θίγεται από ένα έργο, και πριν μάλιστα αυτό ολοκληρωθεί, να δρα με το συγκεκριμένο τρόπο που λειτούργησαν οι ταξιτζήδες, καλυπτόμενοι και από το σωματείο τους.
Χρειάζεται επίσης η Νομαρχία να ξεκαθαρίσει τι θα κάνει με τις πιάτσες των ταξί και να οριστούν συγκεκριμένοι χώροι. Αν τελικά η συγκεκριμένη μείνει τότε θα πρέπει να δοθεί λύση.
Στην ανακοίνωση του Δήμου Χίου σημειώνεται ότι υπάρχει σχετική έγκριση του έργου από Δημοτικό και Νομαρχιακό Συμβούλιο και ότι υπάρχει η πολιτική βούληση να γίνει ανθρώπινη η πόλη μας.

Συγκεκριμένα αναφέρει:
“Σήμερα Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2005, μια πολύ μικρή ομάδα επαγγελματιών προέβη σε βανδαλισμούς εις βάρος της περιουσίας του Δήμου.
Η Δημοτική Αρχή σεβόμενη το πνεύμα των ημερών δεν προχώρησε σε διαδικασίες, που προβλέπονται από το νόμο.
Ωστόσο διακηρύσσει προς πάση κατεύθυνση:
Πρώτον όσοι προέβησαν σ’ αυτούς τους βανδαλισμούς, θα υποστούν τις κυρώσεις των πράξεων τους.
Δεύτερον ενημερώνει τους κατοίκους της Χίου, ότι η μελέτη της Διαμόρφωσης Χώρων μεταξύ του  Ομηρείου Π.Κ.Δ.Χ., Πινακοθήκης, Νομαρχίας έχει εγκριθεί και από το Νομαρχιακό Συμβούλιο και από το Δημοτικό Συμβούλιο. Υλοποιείται με συγχρηματοδότηση  και από την Νομαρχία και από το Δήμο Χίου. Προς τους συγκεκριμένους επαγγελματίες έχουν προταθεί κατά επανάληψη κατάλληλοι χώροι για να ασκούν το επάγγελμα τους.
Τρίτον η πολιτική βούληση της Δημοτικής Αρχής για την δημιουργία μιας Ανθρώπινης Πόλης είναι αδιαπραγμάτευτη. Η Δημοτική Αρχή είναι αποφασισμένη με οποιονδήποτε κόστος να θέσει τις βάσεις μιας σύγχρονης ανθρώπινης πόλης που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του παρόντος και του μέλλοντος.
Τέλος, δηλώνει σε όσους είτε από στρουθοκαμηλισμό, είτε διότι θέλουν να εξυπηρετήσουν ιδιοτελή προσωπικά, οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα ότι εξυπηρετούνται όταν παρουσιάζονται να αγνοούν τις ανάγκες του καιρού, τα προβλήματα της πόλης, την επίλυση τους και δεν συμβάλλουν με την στάση τους στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής”.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠαρέμειναν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στην ΤΕΔΒ…
Επόμενο άρθροΑπλήρωτοι αλλά περήφανοι οι εργαζόμενοι στην ΤΕΔΒ