Αρχική Νέα Τοπικά Δημοτική Αρχή Καρδαμύλων: Ενιαίο Σχολικό Κέντρο στα Άνω Καρδάμυλα

Δημοτική Αρχή Καρδαμύλων: Ενιαίο Σχολικό Κέντρο στα Άνω Καρδάμυλα

10

 
Την πολιτική τόλμη να προτείνει χώρο όπου θα στεγαστεί το Σχολικό Κέντρο Καρδαμύλων, είχε η Δημοτική Αρχή που παρά το γεγονός ότι έμμεσα όλοι ζητούσαν να παραμείνει η υπάρχουσα κατάσταση εντούτοις πρότεινε να μεταφερθεί το σχολείο στα Άνω Καρδάμυλα.
Ο Δήμαρχος Νικόλας Μαρινάκης σημείωσε ότι το παλιό σχολείο στα Άνω Καρδάμυλα μαζί με τις τάξεις του νηπιαγωγείου μπορούν να φιλοξενήσουν άνετα το Δημοτικό, δίνοντας παράλληλα ζωή στο χωριό. Το δε νηπιαγωγείο μπορεί να στεγαστεί χωρίς πρόβλημα στο κτήριο του Μαρμάρου.
Η πρόταση δεν βρήκε σύμφωνους Σύλλογο Διδασκόντων και Σύλλογο Γονέων, ενώ καταψηφίστηκε και από τη μείζονα μειοψηφία.
Ο Σύλλογος Δασκάλων δια του Διευθυντή Γ. Καραμιχαλέλλη πρότεινε να συνεχιστεί η λειτουργία του Σχολικού Κέντρου στο Μάρμαρο, μέχρι “ο Δήμος να προχωρήσει στην κατασκευή νέου διδακτηρίου ή προσθήκη νέων αιθουσών, εργαστηρίων, γυμναστηρίων και άλλων απαραίτητων χώρων…”.
Από την πλευρά του ο Σύλλογος Γονέων ζητά να συνταχθεί μελέτη, με συγκεκριμένη χρονική δέσμευση, η οποία θα κρίνει ποιο από τα δύο κτήρια είναι καταλληλότερο. Ο σύλλογος χαρακτήρισε “τελείως άστοχο” το πρακτικό γνωμοδότησης των υπηρεσιών της Νομαρχίας αφού αντί να υποδείξει το κατάλληλο κτήριο κατέγραψε τα (ήδη γνωστά) υπέρ και κατά του κάθε κτηρίου.
Όπως είπε όμως ο νομαρχιακός σύμβουλος Τάσος Ποδιάς, η απόφαση είναι πολιτική. Πρέπει όμως ο σχεδιασμός να έχει προοπτική και κατέθεσε τη σκέψη να εξεταστεί η δημιουργία ενός ιδιωτικού διεθνούς κέντρου ναυτικής εκπαίδευσης στο Μάρμαρο.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Βαγγέλης Μελιτζάνης κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή ότι με την αδράνειά της έφερε κοινωνική αναστάτωση στο Δήμο. Διαχώρισε μάλιστα τη θέση της παράταξής του με την απόφαση λέγοντας ότι όλη η ευθύνη πέφτει ακέραια τη Δημοτική Αρχή και συντάχθηκε με την πρόταση για σύνταξη μελέτης.
Ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ότι θα προχωρήσουν και μέσα από το Τεχνικό Πρόγραμμα θα εξασφαλιστούν τα απαραίτητα κονδύλια για να γίνουν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις, χωρίς όμως να προσδιοριστεί και ο χρόνος που θα γίνει η μεταφορά των σχολείων. Μέλη πάντως της εκπαιδευτικής κοινότητας σημείωναν ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει στα μέσα της σχολικής χρονιάς.
Να σημειωθεί ότι απαράδεκτη ήταν η στάση ορισμένων δημοτών, κατοίκων των Άνω Καρδαμύλων που ζητούσανε επιτακτικά να πάει εκεί το σχολείο στο όνομα να μην ερημωθεί το χωριό. Αντίθετα ο σύλλογος γονέων με ευαισθησία εξέφρασε τους προβληματισμούς και τις αγωνίες των γονιών για την όποια απόφαση χωρίς μελέτη.
Μάλιστα ο πρόεδρος του σώματος Μιχάλης Καπίρης διέκοψε για πέντε λεπτά τη συενδρίαση, αν και προσπάθησε να μη δυναμιτίσει το κλίμα με αφαίρεση λόγου από συμβούλους ή το ακροατήριο.
Να σημειώσουμε επίσης ότι από το Δήμαρχο αλλά και άλλους ομιλητές, υπήρξε αυστηρή κριτική κατά του Περιφερειακού Διυθυντή Παιδείας κ. Τζιμή που πήρε την απόφαση για συνένωση των τάξεων του σχολικού κέντρου. Οπως είπαν όμως οι γονείς και ο διευθυντής του σχολείου, αν δεν λαμβανόταν αυτή η απόφαση ίσως να μην γινόταν και αυτή η συζήτηση.
Μετά από πρόταση του κ. Μελιτζάνη αναβλήθηκε το θέμα για τις προεντάξεις έργων στο ΘΗΣΕΑ, σε μια επείδειξη καλής θέλησης του Δημάρχου να είναι όλοι παρόντες, αφού ήδη οι σύμβουλοι της μειοψηφίας είχαν φύγει για να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση των μαθητών στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου. Η συνεδρίαση ορίστηκε για τις 6.00 μ.μ. στις 26 Δεκεμβρίου.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠαρέμειναν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στην ΤΕΔΒ…
Επόμενο άρθροΑπλήρωτοι αλλά περήφανοι οι εργαζόμενοι στην ΤΕΔΒ